Okategoriserade

Babymånaden är här.

Enligt vissa kalkyler, är detta månaden då jag förväntas nedkomma med en liten baby.  Enligt min gravidapp är det 24 dagar till den beräknade dagen. Själv gissar jag att det blir en novemberbebis. Gissar att jag föder fyra eller fem dagar över beräknad tid. Och enligt mina egna uträkningar borde vi inte vara tvungna att vänta speciellt mycket längre än till 10 november. I värsta fall. Oavsett ser jag ett slut på det här. Och ett början på nästa skede i livet.

Det mesta börjar vara under kontroll här hemma. Vi har handlat det som behövs till babyn, och struntat i resten. Gärna skulle jag ännu hinna fylla frysen med lite enkel mat att värma de första dagarna, och lite bullar att gotta sig i när sömntimmarna lyser med sin frånvaro.

Mitt sista besök till förlossningsrädslopolikliniken är på torsdag. Och redan på onsdag har vi sista delen av vår profylaxkurs. Och efter det ska vi alltså vara redo att leverera i skarpt läge. För tillfället känner jag mig ganska stark i knoppen men väldigt trött i kroppen. Må kroppen få mera ork, och knoppen behålla sin stålsättning för det som komma skall. Jag känner att jag dagligen behöver ösa på med positiva mantran för att behålla styrka i tankarna.

Nu tycker jag ni skulle kunna fylla kommentarsfältet med lite gissningar. När kommer babyn? Vilket kön? Stor eller liten?  Eller något helt annat ni vill fråga eller berätta? Ge mig något att läsa så inte tristessen blir för stor. Tack och förlåt.

Bilden tagen för två veckor sen. Tycker den har växt med det dubbla sen dess.

23 Comments

 • Johanna

  Vi väntar också andra barnet i januari… och funderar på om man skall hå profylaxkurs, och om man i så fall skall gå i Nykarleby eller Vasa… Har ni gått i Vasa? Och är det värt det?

  • Linda

   Vi har gått i Vasa. Det som var bra med den kursen var att det var två kvällar. Så även om man glömde bort lite efter första, så fick man repetera nästa gång. Och nu känns det nog som om det sitter ganska bra med andningstekniken. Även om det nog lönar sig att öva dagligen för att det ska komma naturligt sen. Så ja, absolut värt det. Och lite extra guld värt då man går tillsammans med sin partner. Det öppnar upp för diskussioner som man annars kanske aldrig ens kommit att tänka på. Så jo, även om jag nu då ännu inte fått testa det i praktiken skulle jag nog rekommendera det.

 • Ida

  Prinsessan kommer 2.11 3950g 51 cm. Själv har man snart en ettåring här ? positivt tänkande tror jg gjorde mycket för mig. Lycka till, ut kommer hen på ett eller annat vis ?

 • Cathrina

  Hej Linda har följt din blogg i nåt år och tycker det är roligt att läsa om dig och din familj . Har själv två vuxna söner och fyra barnbarn mellan 15 och 1 år. Jag tror att din baby är en liten kille som kommer den 28 oktober och växer 4100 gram 51 cm lång. Lycka till önskar jag er alla.

 • Caroline

  Jag gissar på att en liten prins föds den 2 november, 4250g och 53 cm ? stort lycka till och må så gott ?

 • Lilian

  Klart det blir på min födelsedag, 29 oktober! Och vare sig det är en pojke eller flicka så blir det en frisk, stark och envis skorpion 😉 Lycka till, Linda 🙂

 • Anna

  Jag tycker din mage ser ut som en tjej bor där in i, och jag gissar att hon gör entré 30.10, väger 3890 gr och är 49 cm lång ?

 • Maria

  Så fin du är Linda! Gissar på 2 november, en pojke som väger 3910 gr o är 50 cm. Lycka till nu med allt! 🙂

 • Carina

  Tror den 26 oktober å att det är en lagom stor kille på 3800gr 53 cm. Önskar dig lycka till o håller tummarna!? Kram på dig vännen!

 • Nina Vesterinen

  Va 3400 g och 49 cm lång en kille denna gång gissar jag på.Jag har inte studerat närmare om du har en kull eller tjej mage.Hoppas det sker i oktober..KRam

 • Tette

  Åh vad nära det är för er nu! Så spännande! Det kommer att gå bra ska du se!
  Jag gissar att det blir en liten kille på 51 cm och c 3800 g som föds 31.10.
  Lycka till!

 • Susann Brandl

  En gossen den 26/10.. 3740gr 50 cm lång. Lycka till det kommer gå så bra. Jag sa aldrig mer efter första och nu har jag sju vuxna barn 36-25år och sex fina barnbarn 9-3 år. Kram // Susann

 • Sabina

  Jag gissar på en tjej som föds 27.10, 48 cm lång och 3875 gr. Lycka till när det bit dags. You can do it!

 • Ida

  Hej Linda! Jag tror att er baby kommer till världen 30.10 och att det är fin liten kille på hmm.. 3550g och 51 cm ? och jag tror absolut att förlossningen kommer gå fint! ? oj så spännande!! Lycka till då det är dags! Kram

  • Linda

   Jag tror det blir en höstkille som kommer 1 november. Han är ca 52 cm lång o väger ca 3900g 🙂 Lycka till när det är dags,alltid spännande när det väl är dags,kommer nog att gå bra. 🙂