Enligt vissa kalkyler, är detta månaden då jag förväntas nedkomma med en liten baby.  Enligt min gravidapp är det 24 dagar till den beräknade dagen. Själv gissar jag att det blir en novemberbebis. Gissar att jag föder fyra eller fem dagar över beräknad tid. Och enligt mina egna uträkningar borde vi inte vara tvungna att vänta speciellt mycket längre än till 10 november. I värsta fall. Oavsett ser jag ett slut på det här. Och ett början på nästa skede i livet.

Det mesta börjar vara under kontroll här hemma. Vi har handlat det som behövs till babyn, och struntat i resten. Gärna skulle jag ännu hinna fylla frysen med lite enkel mat att värma de första dagarna, och lite bullar att gotta sig i när sömntimmarna lyser med sin frånvaro.

Mitt sista besök till förlossningsrädslopolikliniken är på torsdag. Och redan på onsdag har vi sista delen av vår profylaxkurs. Och efter det ska vi alltså vara redo att leverera i skarpt läge. För tillfället känner jag mig ganska stark i knoppen men väldigt trött i kroppen. Må kroppen få mera ork, och knoppen behålla sin stålsättning för det som komma skall. Jag känner att jag dagligen behöver ösa på med positiva mantran för att behålla styrka i tankarna.

Nu tycker jag ni skulle kunna fylla kommentarsfältet med lite gissningar. När kommer babyn? Vilket kön? Stor eller liten?  Eller något helt annat ni vill fråga eller berätta? Ge mig något att läsa så inte tristessen blir för stor. Tack och förlåt.

Bilden tagen för två veckor sen. Tycker den har växt med det dubbla sen dess.