Okategoriserade

Nu är det jul igen

Om ni känner för att kräkas av julsnack i september, kanske ni ska kika in en ny dag istället, hehe. För nu är julförberedelserna här. Julklappsfabriken är i full gång.

Ni vet ju ni som känner mig, och ni som länge läst min blogg, att jag är en julfantast ut i fingerspetsarna. Jag handlar ofta julklappar året runt, och när hösten kommer börjar jag tillverka de julklappar jag själv tänkt göra. De tröjor och sockor och vantar som ska ligga inslagna under granen på julaftonsmorgon. Och det säger ju sig självt, vill man ge bort handgjort måste man börja på i god tid.

I år har jag startat ännu tidigare än vanligt. Jag har haft som mål att ha alla julklappar köpta och inslagna innan bebisen tittar ut. Sen räknar jag med att mysa i hemmets lugna vrå flera veckor, och absolut inte ägna en tanke åt att börja springa runt i butikerna veckorna innan julafton, eller Gud förbjude, dagen innan julafton. Då ska jag bara tända ljus, lyssna på julmusik, dricka glögg och amma bebis. Julklappsverkstaden däremot, kommer nog i vanlig ordning att pågå fram till dan före dopparedan, det hör till traditionerna. Men julstressen tackar jag helst nej till varje år, och lite extra mycket i år.

julen_kommer

Hade också tänkt baka lussebullar och några kryddkakor innan bebisankomsten. Vi ska se hur mycket vi hinner med..

Ska vi köra en liten gallup här i kommentarsfältet? När börjar ni tänka på julklappar, och när köper ni julklapparna? 

15 Comments

 • Christina

  Jag har inte tänkt så mycket alls, fast varje år så tänker jag att jag ska börja i tid. 😀 Nå, nu denna helg har vi talat en del om julklappar och funderat lite kring vilken vår gemensamma julklapp kommer bli. Har slutat köpa julklappar åt varandra och istället börjat satsa på att köpa en dyrare tillsammans som vi båda har nytta och glädje av.

 • Carolina

  På julrean börjar jag redan köpa inför följande jul. Speciellt lego kan jag köpa på julrean. På bokrean i februari köper jag böcker färdigt. För när man fyller år och på jul måste man ju få några böcker i vår familj. I December myser jag bara hemma och pysslar?

 • mamma till nio

  Jag har inte så mycket plats att förvara på så jag kan inte börja så tidigt men under hösten brukar jag börja lägga på minnet om barnen önskar sig något. Sedan skriver jag listor på vad jag ska ge var och en. När det är köpt drar jag ett streck under och när det är paketerat drar jag en ring runt. På så sätt skapar jag inte den stress som det ofta blir när man har en massa att hålla koll på. Två julklappar har jag handlat hittills och jag tror inte att det blir så mycket handgjort i år.

 • Johanna

  Har redan köpt julklappar… oftast börjar jag fundera redan i augusti men sällan löper jag före november

 • Maries strålande jul

  Jag tänker på julen hela året så för mig är det aldrig för tidigt <3 likaså med julklappar men i år har jag inte börjat ännu så jag känner mig ovanligt sen. Däremot har jag tillverkat ganska många egna julkort att skicka till nära och kära.

 • A

  Haha, jag har märkt att det funkar jättebra att köpa julklappar dagen före julafton! Vissa affärer har redan rea och det är nästan folktomt på de flesta ställen. Jag är egentligen en sån som gärna har allt klart i god tid så det har varit väldigt befriande att märka att det faktist fungerar även om man har varit tvungen att lämna allt till sista stund. Förutsättningen är ju förstås att man inte stressar över att ha det ogjort, och för mig även att jag har planerat vad jag ska köpa.

 • Pernilla

  Jag funderar nog mer eller mindre på jul hela året. Julklapparna tänker jag på, redan under sommarmånaderna.

  Jag håller öron och ögon öppna under året och då en familjemedlem säger något i stil med ”jag sku behöv…” eller ”vad bra det skulle vara med ett längre motorsågsblad” så lägger jag det på minnet.

  Jag hatar att gå på stan o shoppa, och aldrig i livet jag sku panikhandla strax före julafton.

 • Sabina

  Jag börjar först på hösten tänka på julklappar men det stressar mig inte. Vi brukar ha alla inköpta och paketerade i god tid före jul. Sen så älskar jag att paketera in dom i december med julmusik på i bakgrunden. Jag har insett att jag är väldigt traditionsbunden på jul och det är med lite bävan jag ser fram emot årets jul, vi har bytt hus så alla traditioner vi haft de senaste tjugo åren ska göras om för att passa in. Vårt största problem är typ var julgranen ska stå och hur vi gör med den nu ickebefintliga julbastun. Som du hör i-lands problem av stora mått. ?

 • Jenni

  Handlar också julklappar o födelsedagspresenter året runt. Har en låda dit jag lägger undan allt. Sen blir det sockstickas åt genrationerna över mig från hösten. Jar aldrig kännt av julstressen 🙂 är mörkrt nukryper på så tänder jag ljusslingorna ute och inne, inga tomtr ellr så men ljus !! Hoppas du får en rofylld bebitid utan julklapps stress !

 • Marika

  Jag köper julklappar under hela året, det spelar ingen roll om det är januari, juni eller november, när något lämpligt dyker upp så köper jag. Det som jag borde bli bättre på för att undvika stress är att slå in paketen. Är ofta (alltid) sen med det, men jag tycker att paket/snören brukar bli lite tilltryckta och fula när de ligger läge i förvar…

 • Sofia

  Jag brukar börja spara pengar till julklappar tidigt varje år. Varje gång jag betalar räkningar så rundar jag av uppåt. Säg att månadens räkningar blev 9125kr, då sätter jag in 10000kr på räkningskontot, det överskjutande varje månad blir extra julklappshjälp till december.
  När det kommer till planering får det mesta gärna vara klart några veckor innan jul så det blir tid över för mys!

 • Jaana Nukala

  Julklappar ska man börja tänka på redan i januari. Och så handlar man o lagar hela året. Men allt ska helst vara färdigt senast 2 veckor före jul, så man får njuta av lugnet o stämningen. Och julstress? Det får nån annan ha, inte jag. Ni ska ha en riktigt skön höst, hela familjen! Kram