Okategoriserade

Not again.

Uppdatering från babyfabriken. Den förlamande tröttheten är tillbaka. Och jag oooorkar inte med den en gång till. Att vara trött när man vaknar, övertrött när man ska sova och trött, trött, trött all tid däremellan är så, så.. tröttsamt. Dessutom är illamåendet tillbaka också. Jag som just hade vant mig vid att säga till folk som frågar att jag mår ganska bra.

Och alla krämpor blir så fruktansvärt påtagliga då man är har en fyraåring hemma som inte är det minsta trött någon tidpunkt på dygnet. Hon har väldigt bra tålamod med mig måste jag säga. Och hon är duktig på att pyssla och pussla och bygga lego och leka själv. Men igår kändes det nog som om vi skulle börja klättra på väggarna här till sist. Berodde säkert också på att vi inte varit ute på några dagar då vi varit halvkrassliga. Så igår tänjdes alla nerver och allt tålamod till bristningsgränsen. Innan vi skulle gå och sova så sa Molly med allvarlig ton ”Mamma, jag ska fundera om du har förstört mitt liv”. Skulle man vara lite piggare skulle man ju le inombords och tänka att om hon bara visste hur privilegad hon är, som kan tycka att hennes liv är förstört bara för att det är lite tråkigt ibland och hon inte alltid får sin vilja igenom. 

Men igår kväll var jag så trött, så det kändes verkligen som om jag förstört allas våra liv. Och det dåliga samvetet visste inga gränser. Sen när hon tänkt färdigt kom hon nog fram till att jag inte hade förstört hennes liv trots allt. Men då var det redan för sent. Hon hade ju satt ord på mina egna känslor. 

Idag är jag vid bättre mod, trots samma trötthet, och funderar mest över när vettet ska hinna ikapp ordförrådet på vår lilla fröken. Man vet aldrig vad som kommer ur henne. Sen har vårt tremånaderlånga sommarlov sett sitt slut nu, då dagklubben dragit igång sin verksamheten idag. Vi var och hälsade på där på eftermiddagen , och Molly längtar redan efter nästa besök.

Det blir nog bra det här också. Mycket mera än tre år till av trötthet och nattvak blir det väl ändå inte, eheh. Men nog kan tröttheten göra mycket galet med en människa.