Okategoriserade

Höstlista

Listor är roligt. Sevendays höstlista kommer här.

Man vet att det är höst när: Det känns i luften. Lite krispigare, lite lättare. Vi plockar röda vinbär och gör saft. Vi fryser ner blåbär och gör lingonsylt. Jag byter ut långklänningarna mot byxor, och drar på strumpor för första gången på månader.

Låt som ger mig höstkänslor: Nej, tyvärr, någon höstlåt har jag inte. Däremot brukar det inte räcka speciellt länge innan jag börjar nynna på någon jullåt.

I höst vill jag klä mig så här: Jag VILL klä mig i jeans, fina tröjor med volanger och halsdukar i murriga färger. Tyvärr är väl halsdukarna det enda som kommer passa. Hur jag kommer att klä mig är alltså något helt annat än hur jag vill klä mig. Konstigt att kraven på kläderna sjunker så lågt då man är gravid. Ens egen stil försvinner, och byts ut till en kopia HM:s mama avdelning. Sådant jag aldrig skulle kunna tänka mig att ta på min i vanliga fall blir plötsligt en verklighet i garderoben. Som märkliga, prickiga tunikor, småblommiga tröjor och leggings till allt. Så, i höst kommer ni kunna se mig i nån trevlig halsduk, (miss)matchat med valfri tält-tunika.

Hösten doftar: Friskt och kallt.

Det bästa med hösten: Hösten är min favoritårstid. Höst betyder ofta nystart. Och hösten brukar ofta bjuda på soliga, fina dagar, och vackra färger i naturen. Jag som inte är så speciellt förtjust i långvarig värme, brukar sucka av tacksamhet då sommarvärmen byts ut mot svalare väder och man får börja elda i spisen och dra på sig yllesockorna.

Det sämsta med hösten: Mörkret. Jag hatar verkligen mörkret.

Mat som jag förknippar jag med hösten: Köttgrytor

En höstkväll spenderas: Hemma i soffan, med en eld i spisen och nya program som drar igång på TV. Och alltid med en sticksöm i famnen.

En sak jag ser fram emot i höst: BEBIS! Bebisdoft. Bebisskrik. Vagnpromenader.

DSC_0568

One Comment

  • Jenny

    Långa toppar och kofta funkar bra, med hms mamajeans ? e fanns åtminstone i våras jeansliknande byxor på hm som va lika skön som leggings! Dem va så skön så ja till och med hade dom på till bb. Jeans, crocs och kofta, skitsnyggt!? Bara ett tips!