Många braheter denna fredag. Serverade till er i punktformat, ty det är enklast för den gravida hjärnan. 

 • Startade dagen med att vakna relativt utvilad med lite flera sömntimmar än vad som är vanligt för tillfället. 
 • Vi har bakat kaka. Efter lite trubbel med saknade ingredienser, och ett butiksbesök mitt i, så fick till ihop en riktigt god kaka till fredagskaffet.
 • Det oplanerade butiksbesöket gav mig också en bukett fredagsblommor. Bra feelis på köksbordet.
 • Fredagsblommorna gav mig styrka att plocka upp hundra miljoner saker från golvet och dammsuga hela huset.
 • Karatesparkar under revbenen. Så efterlängtade sparkar idag när jag upplevde läget i magen lite lugnare än vanligt. Aldrig mera ska jag klaga på sparkar, varken natt eller dag. Jag är bara så oändligt tacksam för det lilla liv jag bär på. 
 • Ett telefonsamtal med en kär före detta arbetskompis. 
 • En liten dotter som direkt slänger sig på sin pappa när han kommer hem efter nästan 11 timmar på jobb, och frågar om de kan spela spel. Och den fantastiska fadern svarar ja och börjar på direkt. Och jag får ligga på soffan och höra på när de skrattar och pratar. 
 • Att jag betalt en hel räkningshög. Finns få saker jag finner så tillfredsställande som att betala ALLA räkningar man har. Tom räkningslåda, bra dag!
 • Ellens instastorys om årets bokmässa. Dagens roligaste. 
 • Mittendottern som kom på besök tillsammans med min småkusin. De hade varit ute på stan tillsammans, och kom här via på hemvägen på kaffe och kaka. Guld värt. 
 • Nu. Fredagsmys i soffan. Chips, choklad, tända ljus, sprakande brasa och familjen. Bäst. 

Fredagskakan och fredagsblomman får symbolisera allt bra dagen fört med sig.