Okategoriserade

Nya fräscha fläktar

Samarbete med Vörå Handarbetsaffär

I jakten på något nytt, fräscht, roligt och inspirerande gick jag in till Vörå Handarbetsaffär i början av veckan. Jag visste inte vad jag letade efter, och egentligen har jag projekt så det räcker och blir över. Men tråkväder och trötthet krävde något nytt som skulle väcka mig till liv igen. Och jag behövde inte ta många steg in i affären innan jag hittade exakt det jag inte visste att jag letade efter. Nästan så att jag redan nu vågar kalla det vinterns succétröja. Jag hade faktiskt sett den på instagram, men bara beundrat, så där som man gör ibland när något känns lite avlägset. Men nu låg mönstret där, framför mig på disken, och det var precis exakt vad jag behövde.

Tirilgenser heter tröjan. Mönstret kommer från Sandnes garn, och första tröjan ut ska Molly få. Sen kan jag lite gissa att det blir som med Marygensern, alla i familjen vill ha en egen. Mönstret finns från barnstorlekar och upp till dam XXL. Hittills liknar uppbyggnaden av mönstret marygensern väldigt mycket, och jag skulle gissa att detta blir en till tröja som jag kan säga att alla kan sticka. Istället för flerfärgsstickning i oket är det hålmönster som gäller. Inte svårare, bara annorlunda.

tirilgenser_

tirilgenser

Sen hittade jag perfekt förvaring till mitt nya projekt också. En tygpåse, även den från Sandnes garn. Kostade inte många euron, men är himla tuff. Tänker att den inte bara fungerar att ha sticksömmen i. Tillsammans med en egenstickad tröja skulle den vara den perfekta shoppingväskan också. KNIT YOUR STYLE. Love it!

knit_your_style

4 Comments

 • Mari-Helen

  Hej!
  Måste fråga dig om du vet var man kan få tag på mönstret till saffrancardigan på svenska eller finska? För på ravelry är det väl bara på engelska? ?

 • Camilla

  Hej, nu måste jag bara kommentera och tacka för inspirationen till denna tröja, nu har jag varit ända från Larsmo till Vörå för att köpa det? väntar bara tills mary gensern blir klar åt dottern, så skall jag sticka denhär tröjan åt mej själv, första gången jag stickar åt mej själv förutom sockor. Tack för en super inspirerande blogg och lycka till med bebben??

  • Linda

   Hej! Men OJ så trevligt! Jag blir så himla glad när jag hör att jag kunnat inspirera.
   Tusen tack, för kommentaren och för lyckönskningarna! ?