Okategoriserade

Loppis-läckert

Det blev ju lite loppislycka ändå i helgen. Förra året på juthbacka marknaden köpte jag de två blåvita tallrikarna som har mera mönster. De heter Dorotea och är tallrikar från Arabia. Nu i helgen köpte jag två blåvita kompisar till dem, även de från Arabia. Tyvärr vet jag inte vad de heter, försäljaren berättade faktisk, men jag med min lätt virriga gravidhjärna kan för inget i världen minnas namnet på dem. Gissar utifrån stämpeln att de är äldre än Doroteorna. Hur som helst funkar de bra ihop tycker jag, och vi kan nu ha hela fyra personer runt bordet då vi bjuder på soppa ur fintallrikar.

Jag skulle ha fått köpa åtta av dessa fina tallrikar, för endast 25 euro. Först tänkte jag att jag gjort värsta kapet. Men tyvärr visade en snabbtitt att det bara var två som var felfria. Och jag vill gärna ha dem utan nagg i kanterna och sprickor i porslinet, när man verkligen tänkt använda dem. Så jag köpte två istället för tio euro tillsammans, och var väldigt nöjd med mitt köp.

Också ljustaken på bilderna är ett av helgens fynd för någon euro. Gillar formen på den, men vet inget mera om dess ursprung. Och de mörkbruna stolarna som skymtar lite är har jag fyndat på ett gårdsloppis denna sommar. Tänk så billigt roligt man kan ha, och så lätt man kan förändra hemma.

One Comment