Okategoriserade

Höst och vardag och lycka

Augusti är här. De flesta runt omkring mig återgår till sina jobb och skolor efter sommarledigheten. Och jag känner mig så oerhört lyckligt lottad som ska få fortsätta att bara vara hemma. Ingen morgonstress. Ingen söndagsångest som knackar på ryggen. Inte ens ångest över att vi bara ska vara hemma. 

Denna sommar har känts som en lång transportsträcka mot något bättre. Något bättre som i detta fall är hösten. Hösten kommer leverera allt det jag så länge längtat efter. Tid hemma, bebis, lugn och ro, tända ljus och stickade sockor. Och jag är så redo. Låt löven falla och höstluften komma. Inte ens mörkret känns speciellt skrämmande i år.

Många har frågat om vår höst. Om Molly ska börja dagis, och hur vi tänker. Molly kommer inte att börja dagis. Vi alla bara vara hemma. Förutom maken då som får dra det tunga lasset för att försörja oss alla.

Jag vet redan nu att vi säkert kommer klättra på väggarna vissa dagar, att jag kommer få en del nya gråa hårstrån, att vi ibland kommer ha tråkigt, att vi kommer vara rejält mycket fattigare, men att det kommer vara värt all möda. Och det känns skönt, att vi den här gången har kunnat ta beslutet att jag kan vara hemma med barnen på obestämd tid. Det känns lite som en revansch. Nu är vår tid att ta kontrollen över vårt liv.

Jag har somnat flera kvällar nu med Mollys hand i ena handen, andra handen på magen och de buffande bebissparkarna och med maken snusandes tätt intill. Och jag har funderat över hur man kan få vara så här lycklig. Hur kan livet bara bli bättre och bättre?

One Comment

  • Helena

    Hej❤️Den absolut bästa tiden i mitt liv när jag var hemma med våra flickor. Ångrar inte en dag av den tiden, fattig som en kyrkråtta, men så värdefullt. Skulle göra likadant idag om vi var i samma situation. Sedan har jag valt att inte arbeta heltid under alla år. Kommer att få en alldeles bedrövligt liten pension säger många, men JAG ångrar mej absolut inte, för från den dag jag blev mamma bestämde jag mej för att JAG skulle göra det som var bäst för VÅR familj och strunta i alla normer, olyckskorpar och förståsigpåare? Njut av livet och du gör precis rätt❤️