Okategoriserade

Barnvagnen är här.

Sååå.. vilken barnvagn tror ni det blev nu då? Den anlände igår, ända fram till dörren, och på kvällen packade vi upp den och monterade den. Jag köpte den helt utan att ha testat köra den eller ha sett den på riktigt. Jag förlitade mig totalt på alla fina omdömen jag läst. Och här står den nu, vår Bugaboo Buffalo.

Den är nog så arma fin så man blir lite skakig. Vårt nya vrålåk. Men, den är också något helt annat än vår gamla Emmaljunga.  Det var ju det jag var ute efter, men det känns lite ovant måste jag säga. Nästan för ”enkelt”. Men det är väl det som är tjusningen.  Bara en sak jag funderar över. Ni som har en likadan får gärna svara. Är det månne meningen att liggdelen ska vara lite ”svajig”? Efter att man klickat fast den på chassit så känns det ändå inte riktigt som om den faktiskt sitter fast. Man kan liksom gunga den lite fram och tillbaka. Men kanske det ska vara så?

Annars känns den rejälare än jag hade vågat hoppas på. Att susa fram här på grusvägarna kommer nog att fungera fint. Nästan så jag redan skulle ha lust att ta en sväng. Men, då kan det ju nog hända att någon skulle undra om nu allt står rätt till..

Bilstol, bas till den och adapter köpte jag på samma gång. Så nu är den biten fixad. En babysitter och en skötbädd har jag fyndat på loppis, och det känns som om det mest väsentliga börjar vara fixat. Jag har gett mig själv förbud att börja tvätta babykläder ännu. Det måste jag ha kvar att göra när det närmar sig BF. Men tänk att det faktiskt bara är två månader kvar snart.

4 Comments

 • Sara

  Hej!
  Har ingen Buffalo men en gammal Bugaboo Gecco från 2006 som har klarat åtminstone fyra barn redan. Superb kvalitet, liten och lätt att packa ihop. Vi har tvättat tygen ett antal ggr och har handlat vinterhjul och ståbräda. De små svänghjulen har vi aldrig bytt tillbaka för vi promenerar oftast på stigar och sandvägar. Det enda jag har lappat är påsen under sitsen som nån gång revs upp. Men den funkar superfint sen dess.

 • Jessica

  Älskar vår Buffalo!!! Har haft vår i över ett år och jag har inte hittat direkt något att klaga på förutom stötdämpningen men när Vilmer var liten bebis hade jag ett babynest i och det blev lite bättre. Nu har vi sittdelen och han sitter såå bra 🙂 Bästa köpet, ångrar vi inte hade den till första barnet. Lycka till 🙂

 • Jonna

  Ja, svajigheten fungerar som stötdämpning enligt Bugaboo. ? Känns konstigt med liggdelen men super med sittdelen sedan!
  Använde en tid en dubbelvikt filt under huvudändan av liggdelsmadrassen för att få upp huvudändan lite; eftersom bebishuvudets tyngd gjorde att liggdelen lutade lite framåt.

 • A

  Vi hade en buffalo till dottern och jag upplevde också att liggdelen svajade lite, sen då man använt den ett tag och märkte att den faktiskt satt fast ordentligt tänkte man inte mer på det 🙂 tyvärr fick vi lov att sälja vår vagn då jag tyckte att den inte alls funkade bra på grusvägar eftersom den har rätt dålig dämpning och dottern mest skumpade omkring om vi gick skogspromenader på mindre vägar.. men på asfalt är den en dröm och jag sörjer den fortfarande ibland 🙂