Okategoriserade

Vissa dagar går det bra.

Jag hade nästan glömt bort att man kan ha sån energi jag haft idag. Jag ver inte när jag sist skulle haft sådant flyt utan att braka ihop mitt i. 

Vi vaknade sent, och Molly kom genast ihåg att det var torsdag och städdag. Vi hade nämligen ett möte i måndags, hon och jag, och gjorde upp lite riktlinjer för våra kommande lediga månader och förhoppningsvis år. Lite struktur mår vi bra av. Det är vi också vana vid att ha efter året med dagbarn här hemma. 

Så vi bestämde bland annat att tisdag är bakdag, onsdag pysseldag och torsdag städdag. Som det kontrollfreak jag är, är jag ganska förtjust i vårt veckoschema. Nu vet jag att vi får det städat en gång i veckan, och samtidigt behöver jag inte gå och tänka varje dag att jag måste städa. 

Städningen idag blev verkligen på djupet. Senaste tiden har det blivit mest på ytan, men inte idag. Idag har vi torkat damm, städat klädskåp, gjort rum för babykläder, dammsugit mellan soffkuddarna, sorterat i leksakslådor, plockat in blommor från trädgården och vädrat täcken. 

Jag skrev skämtsamt på instagram att jag städat från en kameravinkel idag. Men sen blev det faktiskt mer eller mindre hela stugan. Och ännu känner jag att jag har lite kvar att ge. 

Hoppas inte den här nyfunna energin är bortblåst imorgon, och dagens flyt straffar sig. Imorgon har jag också en viktig dag. En dag på förlossningsavdelningen i Vasa. Då vill jag gärna vara pigg. Wish me luck.

2 Comments