Okategoriserade

Preggot och raukarna.

På Gotland besökte vi en närmast magisk plats. Raukarna i Folhammar. Magisk kan låta som ett väldigt starkt ord. Speciellt då man beskriver en samling stenar. Men det var något med den platsen som gjorde mig alldeles lugn i själen. Kombinationen av havsluften och de stora stenblocken som reste sig upp till sex meter mot skyn. Något som gör att man själv känner sig ganska liten, inför den mäktiga naturen.

folhammar_2 folhammar_3 folhammar_4

Jag hade kunnat stanna halva dagen i naturreservatet. Där fanns picknickplats och möjlighet att grilla. Tyvärr hade vi ett fullspäckat schema, för att hinna se så mycket som möjligt av ön. Men jag är glad att vi ändå tog oss tid att åka och titta på stenarna, som till en början inte alls lät så fascinerande i mina öron. Tur att man kan ha fel ibland också.

folhammar_6folhammar_9folhammar_7folhammar_10

Så är ni på Gotland, åk till Folhammar med öppet sinne. Hälsa på stenarna. Andas och njut. Sen åkte vi vidare till en lika fantastisk lunchrestaurang. En fisk-restaurang vid havet, som serverade de mest delikata fiskrätterna vi någonsin smakat. Och vi fick lite nypa oss i armen för att kunna ta in den ena fantastiska utsikten efter den andra, i strålande solsken.

lunch_gotland

One Comment

  • Pernilla

    Vi va på Gotland för några år sen och då deltog vi i ett lopp ut på Fårö, helt magiskt att springa vid raukarna i solnedgången.

    Det är ett sånt underbart ställer hela Gotland, jag skulle gärna åka dit igen!