Okategoriserade

Jag virkade en kjol.

Vet ni, nu är det en något magisk tid, då massor av sådant jag haft på hälft faktiskt blir färdigt. Jag har haft fyra projekt på gång parallellt. Virkade Sommarlinnet jag redan visade, två bladrillekoftor och så en virkad kjol till Molly. Och nu blir de alla färdiga nästan samtidigt, tjoho.

Kjolen blev faktiskt bättre än jag hade kunnat tro. Så får man väl säga, haha? Började virka den i tron att det skulle bli ett linne. Hade alltså ingen kjolvision alls. Men det blev för stort och jag orkade inte dra upp. Istället fortsatte jag virka, längre och längre, tills Molly hade en egen långkjol.virkad_kjol_3
virkad_kjol_2

virkad_kjol

Molly

Något mönster på den här kjolen kommer inte. Men, jag vill påstå att alla som kan virka, kan knåpa ihop en liknande.

Den är alltså virkad från midjan och neråt. Bara att starta med  luftmaskor till en ring. Fortsätta med att virka stolpar, runt runt, tills man täckt rumpan. Sen fortsätta med vilket spetsmönster man vill. Letar man tillexempel i Drops Designs mönsterskatt med gratis mönster, hittar man en mängd olika virkade alster. Bara att googla. Ta diagrammet till det ”spetsmönster” man gillar bäst, anpassa mängden maskor, och kör. Eller så blandar man olika mönster. Det kan inte gå fel.