Det fanns en tid när jag nästan främst skrev om inredning här på min blogg. Nu är det inte så längre. Men intresset för inredning finns ändå kvar. Nu hittade jag Sevendays inredningslista och kände mig manad att fylla i den.

Inredning för mig är: Roligt, kreativt och kravlöst.

Jag skulle beskriva min stil i hemmet som: Min egen. Lite lantligt, blandat med en del eleganta detaljer. Pärlspont möter gulddetaljer och orientaliska mattor. Allt i en lite småslarvig, omatchande mix. Jag är absolut inte den som har vackra stilleben och andra prydligheter. Eller visst försöker jag mig på stilleben, men oftast ligger det nån legogubbe, my Little ponny häst, virknål och garnnystan med där också. Eller en blombukett som vissnat alldeles för snabbt. Sen gillar jag att inspireras av trender och nyheter, men tolkar det oftast med en egen touch.

En inredningspryl jag ångrar att jag köpt: Ingen pryl jag kan komma på, men när vi renoverade vårt hem från 10 år sedan hatade jag direkt tapeterna vi lade upp i vardagsrummet. Ändå tog det mig cirka 6-7 år innan jag målade över dem. Och tja, soffan vi har nu är ingen höjdare den heller. Trots det har den snart tjänat oss i 5 år. Den är redo att åka ut nu.

Min favoritsak i hemmet: Väldigt svårt att välja en sak. Jag gillar det mesta vi har hemma. Våra saker finns i vårt hem av just den orsaken att vi gillar dem. Men ska vi välja några så är jag löjligt förtjust i ett svart, litet sidobord från House Doctor, som vi har i vardagsrummet. Allt mitt Marimekko-porslin. Och våra gamla, antika möbler. Som den röda kökssoffan och bruna byrån i vardagsrummet.

DSC_1765
Så här vill jag ha mitt hem: Personligt. Hemtrevligt. Mysigt. Rofyllt.

soffbord

Den bästa inredningsdesignern: Ingen aning. Inrdening för mig är inte på det planet att jag suktar efter speciella designprodukter. Hellre springer jag på loppis eller letar på någon släktings vind efter glömda och gömda skatter.

Hade jag en miljon att lägga på inredning: Oj. Jag har så mycket jag skulle vilja göra här hemma. Inga småprylar jag skulle vilja köpa, utan det är större projekt jag skulle vilja ha råd att genomföra. Som att bygga en terrass utanför köket, och en dörr rakt ut från köket till terrassen och morgonsolen.

Sen skulle vi behöva flera rum i vårt hus, då barnaskaran växer. Så vårt sovrum skulle jag göra om till två separata rum. Samtidigt skulle jag tapetsera vårt sovrum i något riktigt storblommigt. Och barnrummet skulle jag givetvis också inreda.

Sen skulle våra köksskåp ryka. Det vaniljvita skulle få ge plats åt ett kök i vitt eller grått, med bänkskivor i sten. Ett nytt köksbord skulle jag köpa och våra befintliga köksstolar skulle jag måla. Sen skulle jag också måla trappan upp till vinden vit och köpa en svindyr, ny, blå soffa. Undrar hur långt en miljon räcker? Det är nog ganska långt gissar jag, om vi pratar om en miljon euro. Det skulle säkert räcka till ett gäng nya taklampor också, till hemmets alla rum.

Det finaste hemmet jag sett: Finns många fina.

En inredningsstil jag inte förstår mig på: Att jag själv gick all in på vitt och shabby chic när vi renoverade för tio år sedan. Det kan jag inte förstå eller förklara. Jag kan bara säga förlåt. På bilden nedan hade jag dessutom redan börjat resa mig upp ur shabby chick-träsket. Här var det dock fortfarande vitt, nött, spetsar, rosor och rosa. Ni kanske inte tycker bilden nedanför är så farlig. Men jag får huvudvärk av den. Never again.

DSC_0161