Okategoriserade

Ett krukmakeri på Gotland

Man kan tro att mina Gotlandshistorier är slut, men det är faktiskt långt ifrån så. Jag har ännu flera guldkorn därifrån jag gärna skulle dela med mig av. Som till exempel när vi besökte Etelhems Krukmakeri.

Jag använder ofta ord som fantastiskt, magiskt eller alldeles alldeles underbart. Kanske använder jag orden lite för ofta. Kanske finns det risk för att ni slutar tro på mig, och mina skimrande historier. Men snälla gör inte det. Inte allt jag kommer över är fantastiskt, men nu har vi igen en sådan upplevelse, som i min värld var helt fantastisk.

Under vår vistelse på Gotland blev vi tipsade om Etelhems Krukmakeri av en av mina släktingar som samtidigt befann sig på Gotland. Och jag är väldigt tacksam för tipset, för det var så häftigt där. Jag gillar ju hantverk i de flesta former. Jag har aldrig själv testat på att dreja, men tänker alltid att någon gång ska jag lära mig. Här fick man gå in i verkstaden och se flera duktiga konstnärer i arbete. Speciellt kvinnan på bilden, och de muggar hon tillverkade, blev vi lite extra förtjusta i. Molly, och jag i smyg, bestämde där och då, att det där skulle hon jobba med då hon blir stor.

Förutom att besöka verkstaden kunde man handla finheter i butiken och fika gott i vacker miljö.

Och precis vid stängningsdags, när det var dags för oss att åka iväg, såg vi en liten stuga några tiotals meter därifrån, där man hade fått testa på att dreja själv. Ni förstår min besvikelse när stället stängde samtidigt som vi gjorde upptäckten. Buhuuuuuu. Och inte hade vi möjlighet att åka dit flera gånger heller. Men någon gång i framtiden ska jag…

2 Comments