Så kom den där helgen, när det var sommar från början till slut. Eller nåja, ett litet ösregn på lördagsmorgonen, men man får inte vara så noga. Resten av helgen bjöd på solsken, ljumma sommarkvällar och glada människor.

Lördagen startade med sovmorgon, och sen ett besök på ett gårdsloppis jag fått nys om via Facebook. Där handlade vi tre nya köksstolar, som jag spanat in redan innan, och lyckan var stor. På kvällen hade vi några fina typer på besök, och kvällen blev precis så där rolig som man alltid fantiserar om att sommarkvällar ska vara. Vi satt ute i kvällssolen, lyssnade på musik, grillade mat, plockade smultron, blev underhållna av Molly som visade alla trix hon kan. Vi till och med åt ute, utan att frysa ihjäl.

Sen då det var dags för efterrätt flyttade vi in, och smaskade i oss en alldeles för söt kladdkaka med jordgubbar. När vi var klara tittade fotograf-vännen Karolina ut genom fönstret, och såg att det var perfekt kvällsljus. Endast när man har fotografvännen på besök kan man bli tvungen att snabbt byta kläder och springa ut på en åker för att ta fina bilder. Men jag klagar inte, jag är väldigt tacksam. Lite vild och väldigt naturell är jag på bilderna som för alltid kommer att vara ett minne av vår fina sommarkväll. Bilder som kommer att få oss att tro att sommaren 2017 verkligen var varm och magisk.

Min snygga man fick hon också fångad på bild, och så fastnade hon själv på några bilder när jag fick testa kameran. Sen blev kvällen till natt, och jag tror att vi alla somnade med ett leende på läpparna.

På söndag styrde vi kosan mot Jakobstad. Min fina svägerska fyllde år, och hade kalas på sommarstugan. Där bjöds det på sommarens godaste hallontårta och trevlig samvaro. Molly hade packat sin bakini redan på morgonen, och hoppade i plurret så snabbt tillfälle gavs.

I morse vaknade vi igen till solsken, och bebissparkar. Och även om solen redan gått i moln känner jag inte att det är läge att klaga. Livet är allt bra fint.