Okategoriserade

Barnvagnsproblemet.

Idag när jag var ute och gå, kom jag ihåg känslan från den där hösten då Molly var cirka åtta månader. Det var ofta dåliga nätter, tidiga morgnar, stressigt och knepigt, tills vi kom oss ut på dagens första promenad där vid tiotiden. Barnet somnade, jag fick dra in krispig höstluft i lungorna och visste at när vi kom hem väntade några lugna minuter med en kaffekopp i handen. Vagnpromenaderna var min fristad. Min tid att andas.

Nu blir det snart dags för vagnpromenader igen. Om allt går som det ska. Sen blir det knappast blir lika rofyllt nu när det också är en femåring med. Men ändå. Vagnpromenader blir det. Vilket ger mig huvudbry. Barnvagnar är ett mysterium för mig. Att jag är helt ointresserad är väl en överdrift. Men jag är åtminstone helt okunnig. Så jag behöver hjälp.

Med Molly kom vi enkelt undan. Vi köpte en Emmaljunga av en vän och saken var klar. Den vagnen har vi kvar, men den är inte i något sådant skick att jag vill ha en nyfödd att sova i den. Så vi behöver en ny. Och jag vill ha en riktigt bra. Nu är det med hundra procents säkerhet sista barnet, och jag vill go all in. Jag vill ha extra allt. Sen kan jag absolut inga barnvagnstermer, och orkar inte googla nu, så fritt fram att fnissa så mycket ni vill. Men det här är vad jag behöver:

Jag vill ha en barnvagn som går att köra på grusväg, men som också ska vara smidig i stan. Helst smidigare än Emmaljungan. Sen ska den ha en sovdel, eller liggdel eller vad det heter, till en början. Men också en sittdel att använda när barnet blir lite större. Och viktigt där är att sittdelen ska gå att svänga båda vägarna. Så barnet kan titta fram, eller mot mig. Utöver det så vill jag att babyskyddet enkelt ska gå att klicka fast på chassit. Ett babyskydd som funkar ihop med vagnen är ett måste. Vagnen får gärna vara smidig att fälla ihop, och ha en massa extra finesser. Och gärna ett bra andrahandsvärde.

Vad rekommenderar ni?  Gärna med inköpsställen och länkar och hela baletten. I Stockholm förälskade jag mig helt i en Cybex platinum. Nån som har erfarenhet av den?

19 Comments

 • C

  Vi har en Stokke trailz. Den har fungerat bra i alla väder och på alla vägar, också offroad. Liggdelen är rymlig och mysig. Sittdelen är ergonomisk och dottern sitter bättre i ergonomisk sittdel än vanlig. Vagnen är också hög, vilket jag tycker är jättebra. Först tyckte jag vagnen såg stor ut men den känns smidig och fungerar bra i stan. Den har dessutom en stor och rymlig varukorg.
  Den tar dock ganska mycket utrymme i bagaget, speciellt med liggdelen.

 • Emelie

  Vi älskar vår britax Go next! Vi bor dock utanför Stockholm och för oss var fet viktigt med en smidig vagn som funkade i trång hiss, på bussar/tunnelbana och smidigt i affärer. Det är den suverän med! Lufthjul bak och mindre svängbara (som kan låsas tex vid snö) hjul fram. Går att köpa till större hjul att byta fram om man ska köra mkt i tex snö. Babyskydd går smidigt att klicka på. Behövdes andra adaptrar när man hade liggdelen men ändå smidigt.

 • Sarah

  Bugaboo Buffalo! Kolla in den! Finns massa lull-lull att köpa till och mixa och matcha med färger på suffletter och åkpåsar ? Dessutom har den väldigt högt andrahandsvärde. I Finland går den att beställa dyrt från tex vaunuaitta eller så beställer du den billigare direkt från Holland via tex babyplus eller annan nätshop, löns att mejla offert från flera ställen. Och bl.a. Maxi cosi babyskydd passar men adapter krävs. Lycka till i vagndjungeln
  ?

 • Sofia

  Hej!
  Vi har haft en Emmaljunga Super Viking och varit nöjda med den. Smidig att ha på stan men ändå rejäl. Har funkat bra på snö också. Men det finns ju skidor att köpa till om det är väldigt mycke snö.
  Har haft både liggdel, sittdel och adaptrar som fick babyskyddet (MaxiCosi cabriofix)att passa på chassit.
  Enda nackdelen enligt oss är att den tar mycket plats ihopfälld. Det blir fullt i vårt bagageutrymme när vagnen står i. Har en Saab 9-3.
  Lycka till med bebis och vagnköp!

 • Malin

  Kronan barnvagn!!! Hade den till min minsting av 3… Helt klart världens bästa vagn enligt mig, svängbara hjul, vill aldrig mer köra med fasta, de går att låsa med.. =) Toppen för offroadkörning, vi bor med på landet! För att inte tala om designen, så snygg, klassisk och stilren! I varje sufflett finns dessutom ett inbyggt solskydd som man kan fälla ut! Så bra!
  https://www.kronan.com/shop/barnvagnar/barnvagnspaket-duos-bla/

 • Madde

  Emmaljunga Super Viking. Smidig, snygg, lättkörd. Har använt den med lufthjul och den rullar väldigt lätt. Dessutom kan du antagligen använda ditt gamla chassi om du ska promenera i jättemycket snö.

 • Johanna

  Är också dålig på vagnar, men tyckte mycket om min brors vagn. En Brio Smile. Smidig, snygg och nätt vagn som funkar både i stan och på grusväg. Både ligg och sittdel såg bra ut! Babyskyddet går att klicka fast i chassit, superenkelt. Och lätt att fälla ihop.
  Lycka till med vagnjakten!

 • Carola

  Tro mig nu: Stokke trailz! Den är suverän! Den är så himla bra, och smart! Nu har jag inte en sån själv, men min syster har en. Blir det fler vagnar här blir det utan någon som helst tvekan en stokke + stokke babyskydd såklart!

 • M

  Vi har en Brio Smile, använt den till båda våra barn 🙂 Gillar den skarpt! Smidig i stan, låsbara framhjul (vi har lufthjul o de har vari bra emot då ja ha testa vagn med sånadär stenhårda hjul). Lätt att klicka i babyskyddet och sittdelen kan svängas båda hållen. Dock är den lite tungkörd på oplogade vägar och lindor (som vi testa i helgen då vi var på utflykt hehe) men går ju tack vare bra ”skump/fjädring” tack vare hjulen. Då vi köpte vagnen, tog vi hela paketet med vagnkoppen, vagnen+sittdel och babyskydd+bas till bilen. Då fick vi rabatt på hela paketet ytterligare, fast babyskyddet redan va på erbjudande feån förr. Samt myggnät på köpet, regnskydd ingick också! På babystyle har de ju också att om man sen lämnar in babyskydde inom 1 år feån att babyn e född så får man rabatt på nästa bilstol ? Löns att kolla där, då och fråga efter paket pris på vagnar och tillbehör då de är hjälpsamma och sen om man skaffar deras kort får man ju ”tillbaka” pengar som man kan använda till annat man kan behöva köpa ?

 • Anna

  Gesslein F6 eller F4. Vi har haft en F6 åt båda våra barn, funkar bra som promenadvagn med stadiga hjul. Framhjulen går att byta till svängbara, perfekt när man ska gå i butiker. Sittdelen går att svänga, dessutom kan man även svänga handtaget, en s.k ”heittoaisa”. Har en handbroms, vilket jag tycker är en fördel, för de flesta fotbromsar smäller jättehårt när man ska sätta på dom. Jag rekommenderar starkt en Gesslein alltså! ?

 • Malin

  Har du kollat in Britax vagnar? (Föredetta Brio då) Det lär gå att klicka fast Britax babyskyddet i chassit utan några extra adaptrar.
  Sen rekommenderar jag ju Bugaboo och MaxiCosi babyskydd. Där är det också att klicka fast i chassit.