Okategoriserade

Den blomstertid nu kommer.

En stor helg är på intågande. Förväntansfulla barn och ungdomar som går ut sina skolor, sommarlov som hägrar och stolta föräldrar. Ifjol hade vi i flera veckor planerat inför den här helgen. En studentfest stod inför dörren då äldsta dottern gick ut gymnasiet. Och dessutom gick den yngre ut grundskolan. En helg att minnas för alltid.

I år blir det inte en fullt lika festlig helg för vår del. Framför allt har jag inte bakat lika många cupcakes eller prövat lika många klänningar i år. Men jag har köpt en ny blommig långklänning och lackat naglarna.

Min kusin får sin yrkesexamen imorgon och vi ska dit och fira honom. Och redan från morgonen ska jag och dagbarnen till kyrkan på gudstjänst. Den blomstertid nu kommer. Oavsett ålder och oavsett om man själv får sommarlov eller inte, så är skolavslutningar alltid lika stämningsfulla. En förväntan som nästa går att ta på.  Längtan efter att få simma hela sommaren eller förväntan inför att söka in till nya skolor till hösten. 

Min blommiga klänning lär kännas extra perfekt just imorgon.