Okategoriserade

Vilken soppa! 


Jag som har små problem med ätandet för tillfället, har äntligen hittat den perfekta maträtten. Jag skulle helst leva på gurka, tomater , grapefrukt, och rostat bröd, men det går ju inte. Så nu har jag utökat min meny med den här soppan, blomkålssoppa. Måste vara tidernas mest underskattade maträtt. Eller kanske det bara är jag som inte testat det tidigare? Snabbt, enkelt, billigt och gott! Serveras med fördel tillsammans med en bit fröknäcke med maffigt pålägg.

Blomkålssoppan för två personer gör man enkelt genom att koka 5 dl vatten, 1 grönsaksbuljongtärning och ca 400 g blomkål. Koka tills blomkålen är mjuk. Mixa slät med stavmixer. Tillsätta tre rediga skedar oatly fraiche (eller créme fraiche om man föredrar det). Redo att avnjutas. Nam!

One Comment