Okategoriserade

Ullfrossa och knappjakt.

I samarbete med Vörå Handarbetsaffär.

Det börjar nästan bli ett måste nu, att besöka handarbetsaffären på fredagar. Den enda dagen i veckan när jag slutar lite tidigare, och hinner utträtta ärenden. Vår vana trogen gjorde vi det också i fredags, jag och Molly. Vi skulle köpa knappar och garn i stora lass. 

Under hela maj månad är det ULL-REA på alla Drops ullgarn, som ni hittar vid Vörå Handarbetsaffär. -35% på hela 24 olika garnsorter, varav flera är mina favoriter. Så det gäller att bunkra upp nu, för allt man möjligtvis, någon gång, eventuellt, kanske ska sticka. Det blir billigt garn ska jag tala om för er! Själv kom jag hem med Drops Air och Merino extra fine. Nu har jag siktet inställt på att sticka bladrillejacker. En till Molly, en till bebben och en till mig själv. Och sen kanske ganska många till. För det här var minsann ett roligt mönster. Mönstret är gjort av samma kvinna som designat marygensern. Och ni vet hur jag tokälskar den. Både resultatet och enkelheten i mönstret. Bladrillejakken är lika enkel att sticka, och verkligen något jag kan rekommendera alla att testa på. Mönstret hittas om ni googlar ”bladrillejacke”, eller letar efter det samma på ravelry. Ikväll ska jag starta med min egen. När den är färdig kanske jag bjuder på en första magbild, med den nya tröjan på.

merino DSC_6492

Sen letade vi knappar också. Jag älskar knappar, men tycker att det är så svårt, och så viktigt att hitta de perfekta. Nu var det främst saffranskoftan vi letade knappar till. Och sist och slutligen bestämde jag mig för några lite grådaskiga saker. Ville egentligen ha så anonyma knappar som möjligt, för att koftan är så mönstrad. Hade Molly fått bestämma hade hon valt knappar i form av julröda hjärtan. Men den här gången fick hon inte bestämma. Mollys saffrankofta är också stickad i gagnet Merino extra fine, som är på specialpris nu, om någon varit sugen på den koftan.DSC_6479

Nu måste jag bara våga klippa, så är årets sjunde tröja klar. Tjoho!

2 Comments

  • Christina

    Heja Linda! 🙂 Jag är på god väg med klänning nummer två som blir i storlek xs, efter lite räknande och klurand. Och så kunde jag inte hålla mig från morskosegenser så det blev att köpa garn till den här i veckan. Får nog göra ännu ett eller två besök för att bunkra garn till en filt och en till klänning åt mig själv. 😉

    • Linda

      Så roligt! 🙂 oj, så nyfiken på klänningen i XS! Hoppas du visar sen. Ja det kliar nog riktigt i handarbetsfingrarna när det är så bra pris på garnet! Jag funderar också på en till klänning. Borde ju vara det ultimata gravidplagget sen i höst. 😉