Fyra fantastiska sommardagar har vi fått ha. Och bor man här, har man verkligen lärt sig att ta till vara värmen då den kommer. Så fyra dagar har vi så gott som spenderat utomhus. Och jag måste säga, det är få saker som slår att få sitta ute sent om kvällarna och njuta av solens värme.

Sommarvärme betyder alltid, av någon konstig anledning, att jag plockar fram vitt bomullsgarn och en virknål. Alltid med någon bohemisk kreation i tankarna. För två somrar sedan virkade jag en långkjol till mig själv, och ett linne till Mirjam. Minns inte exakt vad jag virkade fjol, men är säker på att jag virkade. Och nu är det på gång igen. Mirjam har önskat ett nytt virkat linne, och jag tänkte kombinera det här mönstret med det här. (<-klicka) Skulle ju vara tusen gånger enklare att hitta ett färdigt mönster att följa, men varför göra det enkelt.

När garnet tog slut till linnet, letade jag fram mera bomullsgarn, och tänkte göra ett linne till Molly också, helt på högt bara. När vi testade på för att kolla storleken, tyckte hon det skulle passa bättre som en kjol, så då kör vi på det istället, hehe. Det roliga med virkning, tycker jag, är att det är mycket enklare att anpassa under arbetets gång, än vad stickning är.
sommarvirkningsommarvirkning_2DSC_6994

Medan jag satt och virkade i går tvättade Molly upp sin fordonspark. Roligt att vi alla tycker om och har tålamod att hänga ute på gården och greja på med sådant vi tycker är roligt. Idag är det kallare och mulet, och jag är glad att vi verkligen varit ute när det bjöds på sommarvärme. Idag har jag hunnit reda upp här inne, allt som lämnat när vi legat ute i solen. Och är dessutom ledig fram till måndag. Tid att ladda batterierna.