Okategoriserade

Så kom den, matparanoian.

Matparanoian. Googlesjukan. Kalla den vad man vill. Men jag har klarat mig ganska bra utan den hittills. Jag läste genom det där första häftet med matrekommendationer för gravida. Googlade typ räkor, kaviar och färskost. Och sen har jag ätit med gott samvete, när jag mått så jag kunnat äta.

Tills nu. När jag fick lätt ångest av att ha ätit en bit smörgåstårta utan att tänka på vad den innehöll. Och det blev startskottet för matparanoian. Googlesjukan.

Nu har jag googlat som besatt och insett att jag inte riktigt haft koll på korvarna. Jag har ätit påläggsskinka och en och annan korvbit som inte varit tillagad har nog slunkit ner i samband med matlagning. Har inte alls förknippat det med någon listeriarisk. Men tanken på att man kan ha skadat sitt ofödda barn på grund av några sketna korvbitar känns väldigt absurd. Och inte det minsta kul.

Så att. Nu måste jag sluta äta. Eller sluta googla. Kanske både och, för säkerhetsskull.

4 Comments

 • Erica

  Jag måste nog ha missat något, får man inte äta påläggsskinka? Det har jag inte hört, är gravid med tredje barnet… Lufttorkad skinka får man inte äta, det vet jag.

  • Linda

   Bra om du inte heller hört det. Googlar man kan man läsa att man helst inte ska äta färdigskivad påläggsskinka, och absolut inte nära utgångsdatumet.

   • Erica

    Ibland lönar det sig att ”leka” att man är svensk, då är både sushi och rom tillåtet bara det är färskt. Tror att just färskhet är det viktiga. Mögelost har jag nog låtit bli att äta, men någon skiva medwurst har jag nog ätit. Det var först nu under min tredje graviditet som jag ens hörde om att man inte skulle få äta medwurst.