Minns ni lekstugan vi byggde i höstas, i samarbete med Svarvars Trävaruhandel? I väntan på varmare väder har den nu stått orörd många månader. Vi hade hoppat kunna fortsätta med bygget mycket tidigare, men värmen har ju låtit vänta på sig. Orsaken till att vi behöver lite värme, är för att näst på tur ska golvet behandlas med en pigmenterad hårdvaxolja. Och för att det ska torka behövs en del plusgrader.

lekstugalekstuga_lekstuga_2

Nu tror vi hårt på att helgen ska bjuda på lite värme, och har idag varit till K-rauta i Vörå och fått hjälp med att handla både golvoljan och målarfärg till leksaksköket vi köpte på Ikea i Umeå. De flesta möbler vi behöver har jag samlat på mig lite vartefter, men det mesta ska målas eller piffas upp på ett eller annat sätt. Sen ska det upp hyllor, och byggas någon väggfast bänk. Jag har planen klar i huvudet, och jag vill att stugan ska bli lika rolig för barn som vuxna att vistas i. Jag har nämligen på känn att man kommer att hänga där en hel del i sommar.

trägolvlekstuga_3

Sen finns ju den superfina övervåningen också, som nog ska göras i ordning för övernattande gäster i sommar. Till en ny sommar ska vi också fixa en fin uteplats utanför. Men det blir till ett nytt år. Det här är första sommaren, någonsin kanske, som jag inte har hundra projekt i rockärmen. I sommar ska vi sänka kraven och inte göra någonting. Inte bygga och slita under våra lediga veckor. Även om vi i princip skulle behöva bygga om halva huset för att få plats med alla familjemedlemmar. Men det får bli ett senare problem. Aldrig tidigare har jag känt så starkt att vi alla behöver ta det lugnt. Ligga ner, vila, sova mycket, slöa, dra fötterna efter oss, ha tråkigt, återhämta oss, ladda batterierna för kommande utmaningar.

lekstuga_5lekstuga_4

Men lekstugan ska bli klar, det ser jag framemot. Och nu är det på gång!