Okategoriserade

Klipp klipp!

Igår var det valborgsmässoafton och snön vräkte ner hela dagen. För att matcha vädret stickade jag klart Mollys snöflingekofta. Eller saffran cardigan som den egentligen heter. Hittills har jag lagt ner många timmars jobb på den, och ännu är det mycket kvar. Antagligen ett av de klädesplagg jag jobbat mest med, men så har jag också på känn att den kommer vara värt allt hårt slit.

saffranscardigan

Men det är nu det blir spännande. Nu ska den klippas upp där i mitten, eller steekas, som det heter på stickspråk. Sen ska en knappkant stickas. Jag har aldrig tidigare stickat en kofta på det här sättet, så det känns lite spännande. Speciellt eftersom att jag lagt ner så mycket jobb på den, OCH för att jag hatar symaskiner. Nu ska det sys i det stickade innan jag sen klipper upp den. SY OCH KLIPPA. Himmel och pannkaka. Och jag kommer att bli så arg om det inte blir bra. Så alla bra tips mottages med tacksamhet.

Tröjan, med så mycket mönster, tycker jag annars att är bedårande fin. Tror minsann jag måste göra en i newborn-storlek också. Kanske i rött och vitt, så hoppas vi på att vi har en liten tomtenisse eller tomtenissa som kan använda den på julafton.

8 Comments

 • Kristina Wiklund

  Jag brukar sticka fra kanterna förrän jag klipper opp tycker det är lättare så.

 • Kristina

  Du kan också sticka knappkanten förrän du klipper opp jag tycker det är lättare så,

 • ann-mari

  På 70-talet var det inne med norskmönstrade tröjor med denna teknik. Jag har stickat och klippt otaliga tröjor. Det blir nog bra ska du få se. Jag brukade sicksacka och klippa ärmhålen också.

 • Cecilia

  Hejsan och Grattis till graviditeten! Har följt dig ett tag men brukar sällan kommentera. Har inga särskilda tips men vill bara peppa med att det inte är så Hilma svårt att sy och klippa upp, Och då är jag inte heller någon symaskinsfantast ☺ ta det bara lungt, Lycka till med koftan

 • Maria

  Googla dödergök steeka så hittar du ett pedagogisk upplagt inlägg med bilder och beskrivningar! Är inte svårt alls att steeka 🙂