Okategoriserade

Att tvinga sig själv.

Sedan jag blev gravid i februari har tiden framför datorn legat längst ner på prioriteringslistan. Helt naturligt och helt självklart har jag lämnat bort det mesta för att orka med det viktigaste.

Nu har krafterna hittat tillbaka en smula men ribban för att publicera något här, på min egen blogg, har höjts. Ju mindre jag bloggat, desto mera press har jag haft på de inlägg jag publicerat. Och så vill jag egentligen inte ha det. Även om jag vill ha kvalitet på min blogg, och en viss inriktning. Så vill jag ändå att bloggandet ska vara kravlöst, roligt, och framförallt att min blogg ska kännas som hemma.

Sällan skriver jag överhuvudtaget något om mitt bloggande här, eller mitt sätt att blogga. Men nu tänkte jag ge mig själv en utmaning, innan jag blir en främling för min egen blogg. I tio dagar tänkte jag skriva åtminstone ett inlägg om dagen, även om jag inte känner att jag har något viktigt att komma med. Tio dagar av skräpbloggande bara för att hitta gnistan igen. Bara för att jag vet att jag mår bra av skrivandet egentligen. 

Ni vet, som efter en seg förkylning, när man kan ha svårt att komma igång med träningen igen, lite så känns det nu. 

Så. Ni hänger väl med mig? Och läser mitt skräp? Vill ni läsa om något speciellt kan vi köra lite frågestund samtidigt. Fråga, så svarar jag. Eller ge en rubrik, så skriver jag. Eller så gör ni ingenting, och så skriver jag ändå.

Du&Vi_170301-4_0065_SV

17 Comments

 • Petra

  Jag är så fascinerad av din muminsamling, känner du nånsin att det är stopp el att du kommer fortsätta för evigt? ? vad är din plan med alla muggar? Får själv ibland lite ångest av mina samlingar ?
  Hälsn Petra

 • Nanne

  Älskar att läsa din blogg och önskar dig en god fortsättning med graviditeten! Vill gärna veta något om din musiksmak – vilken låt gråter du till, vilken städar du till, vilken dansar du till, vilken sjunger du helst för Molly?

 • TIDSTJUVEN

  Know the feeling! Ju mer sällan man bloggar desto större press blir det på att publicera något *vettigt* när man väl skriver. Lite jobbigt ändå.

  • Linda

   Ja, riktigt konstigt att det blir så. Jag menar, man borde ju känna att man har kontroll över sin egen blogg. Jaiks.

 • Linda

  Du kan skriva om hur ni tänker med babyns namnval (alltså inte vilket namn ni har valt utan hur ni resonerar…), vart drömresan går, vad som händer med din träning under graviditeten, resonemang kring nästa tatuering, bästa/sämsta hushållssysslor enligt dig och enligt din man, vad du vill jobba med om du skulle ha alla möjligheter som krävs, kan ni tänka er att flytta utomlands och hur ser den bästa morgonstarten ut?

  Där kom det några frågor och rubriker.. 😉

  Önskar er en fin och skön sommar.

 • Cecilia

  Hej
  Jag funderade över om du någonsin tappar inspirationen till att sticka/virka.
  Vad gör du i så fall för att komma igång igen?
  Stickar själv tycker det är roligt att börja på nya projekt, och får aldrig ha flera projekt på gång än vad stickorna räcker till. Trots det blir det en hel del halvfärdiga projekt liggandes i de olika korgarna.

 • Monica

  Om du vill får du gärna skriva för och nackdelar med att jobba på dagis och som familjedagvårdare. Ha en fin vecka!