Okategoriserade

Stilla veckan

Stilla veckan är här. Sägs det. Såg man sig runt här hemma i morse, skulle man aldrig kunna gissa att påsken är på intågande. Jag skrev redan i fjol att påskpynt inte riktigt är min hemmaplan, då vi ofta varit borta på fjällsemester just under påsken. Men nu blir det tredje året hemma. Tredje gången gemensam påskbrasa med grannarna och familjen. Och vi får konstatera att nya påsktraditioner är in the making.

Påskgräs har vi sått, och påskbrasan står klar att tända. Resten kräver ännu lite arbete. Idag gick vi ut och plockade videkvistar, jag och dagbarnen. Sen hittade jag några vita och gråa fjädrar i min ”påsklåda”. Påsken tycker jag annars att gärna får vara färgrann, men nu fanns det inte så stort utbud. Påsklådan är en skokartong, med fjädrar i. Jämför man med jullådorna, som är tre stycken, alla i storlek med bananlådor, blir det en viss skillnad på pyntet inför de olika högtiderna. Men. Slänger vi in en rejäl dos med gula tulpaner och dukar upp en maffig påskbuffé ska det nog fixa sig även i år. Det viktigaste är ju alltid god mat, höhö.

påsk_2påsk

Tre arbetsdagar kvar nu, och sen påskhelg och en vecka semester. Precis exakt vad jag behöver. Håller alla tummar och tår jag har för att vi alla ska få vara friska och krya och njuta av ledigheten.