Sommarlinnet fjärilvinga

Volanger volanger överallt denna vår. Jag gick runt i affärerna och inspirerades, och sen hem till arbetsbordet för att skissa upp och sedan sticka ett sommarlinne till Molly. Jag kallar linnet fjärilvinga. Kunde inte sluta nynna på sången med en liknande textrad när jag stickade volangen, så det namnet får stanna kvar.

fjärilvinga_4

fjärilvingafjärilvinga_2 fjärilvinga_3

Jag har stickat tröjan uppifrån ner, och av bomullsgarnet Cotton Light från Drops Design, i den ljuvligaste mint-färgen. Tyvärr blev den en aning för stor. Jag såg det ganska tidigt, men tänkte ändå att jag gör den klar, så har jag en storlek att utgå ifrån. Molly använder nu storlek 110 på de mesta kläder, och den här motsvarar nog mera en 120 kanske. Men vi får spara den till nästa sommar, så ska jag göra en ny, mindre nu. Och det blir inte bara en till jag ska göra, hann redan få beställning på en till.

Mönstret finns inte ännu, det är helt egen design. Och jag älskar alla roliga detaljer. More is more. Men om någon vill teststicka för att hjälpa mig kolla att mönstret funkar, är det att höra av sig, så skickar jag över mina anteckningar. Senare ska ett riktigt mönster komma ut.

20 comments

 1. Jag väntar på det färdiga mönstret. Det finns flera tjejer jag känner att kunna sticka det fina linnet till,bla till mina barnbarn ELVIRA snart 3ÅR och JULIA 6MÅN. Med vänlig hälsning ANNELIE

 2. Oj så söt! Hinner nog inte teststicka nu, men väntar på ett färdigt mönster :) Skulle vara fint åt dottern till nästa sommar :)

 3. Teststickar gärna!
  Blir mindre stl isf, ca 1år, kan nog räkna om själv om du inte gjort olika. ☺

 4. Wow!! Jag skulle mer än gärna ställa upp med teststickning! Så otroligt vacker 😍😊

 5. Hej! Så fint linne. Jag teststickar gärna till ännu mindre storlek. Jag har två barnbarn som blir fyra år och skulle älska den där modellen. Då får du mönster på fler storlekar.
  Susanne

 6. Hej, jättegulligt mönster! Jag har en dotter som snart växer ur strl 110-116. Skulle jättegärna teststicka ditt mönster!

  Med vänlig hälsning, Linnea

 7. Vad underbart sött linne! :) ifall du vill ha teststickare i mindre storlekar (typ 74 eller 80) så har du en frivillig här uppe i byn 😉

Comments are closed.