Okategoriserade

Sista gången

Ett helt läsår har gått förbi, och igår höll jag ett sista stickcafét för Arbis på Bragegården. Det har varit lärorika tisdagar. Både för mig och deltagarna. Jag hoppas jag har kunnat bjuda på inspiration. Samtidigt som jag har insett svårigheterna med att ha en väldigt blandad grupp kvinnor på plats, med olika kunskaper och önskemål. Något jag själv får ta i beaktande om jag planerar flera kurser. Att kunna inspirera 100 % av deltagarna varje gång, skulle ju vara drömmen. Själv har jag absolut inspirerats av deltagarna var eviga gång. Efter igår när en av deltagarna börjat sticka en tröja i ljusgult, blev jag så sugen på en tröja till mig själv i samma färg. Det får jag addera till vårens projekt.

Under våra kurskvällar har vi betat av grunderna och nosat på mera avancerade saker. Allt från att lägga upp maskor, till flerfärgsstickning, sockhälar och tummen på vantar. Jag har sett deltagare sticka sina första sockor, vantar och tröjor. Och en deltagare sa igår när hon tackade för kursen, att hon nu övervunnit sin stickfobi.

Nu senaste tillfället var det flera som virkade istället, och vi fick lite repetera grunderna i virkning. Och jag själv fick en spark i baken att ta mig an, och slutföra mitt evighetsprojekt. 

Som ett bevis på att man aldrig riktigt blir fullärd, och att man när man väl blivit biten av stickningen, bara hungrar efter mera, var att jag sista minutera igår snabbt fick gå genom hur man stickar flätor, flerfärgsstickning från avigsidan och hur man snyggt syr ihop sina stickade delar. Så visst skulle det finnas underlag för flera stickkvällar.

17974564_10154714674082572_885686215_n

Jag vill tacka alla som på ett eller annat sätt deltagit detta läsår. De flitiga stickarna, Arbis och Bragegården. För egen del väntar andra utmaningar till ett nytt läsår, bland annat ett spännande stickevent till hösten är under planering, ni får hålla upp ögonen!