Okategoriserade

Inredningsreportage från mitt barndomshem

Jag får ofta frågan varifrån mitt inredningsintresse kommer. Och det givna svaret är alltid, från mamma. Så länge jag kan minnas har hon alltid gillat inredning och att fixa upp saker i hemmet. Vi har ganska samma stil, men våra hus ger oss lite olika förutsättningar. Jag vet alltid till hundra procent vad hon skulle gilla, och ibland när jag hittar något jag själv gillar kan jag ändå konstatera att det skulle passa bättre hos mamma och pappa.

En solig helg förra sommaren kom fotografen Camilla Hynynen till Österbotten. Och denna helg gjordes inredningsreportage från både mammas och pappas hem och från vårt hem. Ni kan ju tänka er att telefonen gick varm mellan mig och mamma. Vi som annars gillar att bolla idéer och prata inredning, var verkligen i vårt esse nu.

Camilla gjorde reportaget tillsammans med Jaana Tapio som skrev texten, och nu som bäst finns reportaget från mitt barndomshem ut i affärerna. Och jag måste säga att det är en speciell känsla att hitta sitt barndomshem i butikshyllan. Man blir varm i själen och ganska stolt. Tidningen ni ska köpa är Talo & Koti, nr 4, som dessutom är på specialpris den här månaden!

TaloKoti_2

Camilla lärde jag känns för flera år tillbaka när hon gjorde ett annat reportage härifrån, och hon fick redan då en speciell plats i familjens hjärta. Vårt hem däremot har förändrats väldigt mycket på de åren. Nu gav hon mig lov att visa några av bilderna från mamma och pappas, som inte finns med i tidningen, som en liten försmak. I tidningen sen hittar ni bilder från hemmets alla rum, och min mammas inredningstips, bland annat.

mammaopappas

Reportaget från vårt hem kommer antagligen ut i juli. Jag lovar att påminna er. Och vill ni se ännu mera från min mammas hem så har hon ett instagramkonto med flera följare än mig, det hittar ni här. 

8 Comments