Okategoriserade

Från påsklov till katastrof.

Ett påsklov avslutades på bästa sätt med vänner på besök. Vid nattningen igår kväll låg jag och Molly och planerade våra kommande lediga dagar. Imorgon skulle hon få bestämma exakt vad vi skulle göra, sa jag. Vi kunde leka allt hon ville, sa jag. Och menade det också. Allt fokus på barnet som de flesta dagarna måste dela uppmärksamheten.

När hon slog upp ögonen var det med ett leende hon sa att nu mamma, nu får du gå och gömma dej, nu ska vi leka kurragömma. Själv vaknade jag inte fullt lika pigg, utan med huvudvärken from hell. Migränliknande bankande i huvudet, och suddig syn. Skulle jag tänkt lite längre hade jag kunnat räkna ut att just den här dagen skulle bjuda på huvudvärk. Det är nämligen så jag fungerar. Ofta på fredagskvällen får jag grym huvudvärk, eller vaknar med den samma på lördagsmorgon. Eller första dagen på semestern. Jag tänker att det har något att göra med att jag kopplar av. Tänker att nu ska jag bara njuta utan måsten. Och då ser huvudvärken sin chans att slå till med full kraft.

Så idag tar vi det väldigt lugnt. Jag har gömt mig några gånger under köksbordet för husfridens skull, för min lilla kärleks skull, medan hon räknat till sexton. Vi har ritat lite tillsammans i målarboken och lekt med dockorna i liggläge. Nu känner jag att det släpper en liten aning, och jag har hopp om att resten av semesterdagarna ska bli toppen. Ledig tid tillsammans är ju aldrig fel, men hemskt mycket roligare om alla är krya.

soffbord

2 Comments