Okategoriserade

Bra betjäning.

Det finns få saker som gör mig så galen som dålig kundbetjäning. När man i en affär riktigt känner personalens ovilja att betjäna. Som tur var fick vi uppleva den totala motsatsen på lördagen i Vasa.

Vi hade en hel grejer som skulle fixas, när vi begav oss mot stora staden, jag, mamma och Molly. Bland annat två stora födelsedagspresenter, och en produkt jag beställt på nätet, som jag skulle fråga om jag fick byta i affären.
Vi började med ett besök på XXL sport. Och jag kände mig nästa lite nervös när jag stegade in med ett paket jag beställt på postorder, under armen. Förklarade mitt bekymmer för en trevlig expedit, och undrade lite trevande om man kunde få byta varan i affären. Kände mig 99% säker på att hon skulle säga nej. Men det gjorde hon inte, tydligen gick det hur bra som helst. Det hande jag aldrig trott, månne det skulle gå någon annanstans? Efter en stund kunde jag gå ut med min nya produkt, och lämna postorderköpet i affären. Hon som betjänade mig till och med bad om ursäkt för att det tog sån lång tid, medan jag tyckte det var det smidigaste jag någonsin varit med om.

Vidare till nästa affär, för att handla nästa födelsedagspresent. Nu vågar jag inte skriva ut vilken affär, då det finns risk för att någon ska lista ut vad han ska få i present. Men, biträdet i den affären var också så himla sakkunnig och så genomvänlig så jag trodde han skulle följa med oss hem. Och förutom presenten vi var ute efter erbjöd han sig att kolla upp en helt annan grej åt mig. Efter två butiker kände vi oss hundra procent nöjda, och sedan fortsatte det i samma anda genom Aukia och Alko. Serviceinriktade, trevliga, tvåspråkiga expediter.

När vi åkte hem igen kunde vi konstatera att Vasa som shoppingstad får hundra poäng av hundra möjliga.