Okategoriserade

Utmaning springa 50 km

Fylld till bredden med motivation och inspiration i slutet av januari, utmanade jag mig själv att springa sammanlagt 50 kilometer under februari månad.

Så, hur tror ni det gick då? Antagligen kan ni snabbt dra slutsatsen att jag misslyckats, eftersom att det inte dök upp något skrytigt inlägg med svettiga selfies där 28 februari. Och exakt så är det.

För det första var det ju väldigt dumt att välja årets kortaste månad till en sådan utmaning. Faktiskt. För det andra trodde jag att jag skulle göra det. När jag bestämmer mig för något, och sätter upp ett tydligt mål, brukar jag oftast genomföra det. Men, februari 2017 blev en månad som kommer att gå till historien som en av de mest omvälvande månaderna. Tårar, skratt, glädje, rädsla, allt i en soppa.

Hur mycket sprang jag då? Lite mera än 30 km. Och lika mycket som jag lärt mig att prioritera min hälsa och min träning fick jag nu lära mig att det faktiskt inte alltid går att prioritera sig själv. Hur bra man än mår av sina träningspass, kommer det att komma tider i livet då det inte går att sätta sina egna intressen främst. Tider i livet då man inte ens skulle fantisera om att göra det. 

Sen kommer ju faktiskt nya månader.

2 Comments

  • Fru Tallund

    Jag testade en annan utmaning: runstreak, att springa varje dag, minst 1.6 km. Detta för att komma ifrån det där att jag inte tar mig tid utan min egen träning iommer på sista plats. Jag sprang 10 dar i sträck, i medeltal 3 km per gång men ibland minimisträckan som tog en kvart. Och konstaterade att en kvart har jag alltid. 🙂 Fick mycket nspiration av det! Sen rekommenderar jag fb-gruppen Springande tjejer. Massor med peppning och bar positiva energier.