Okategoriserade

Hur skönt är grönt, egentligen?

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta åt sina egna påhitt. Mitt senaste projekt har jag nästan gapflabbat åt. Skåpet jag skulle måla grönt, blev så rysligt fult när jag började på. Eller som Molly sa ”oj mamma, vad gör du?”.

Så jag målade ett varv, och lät det vara så. Fult som stryk, i väntan på en bättre idé. Eller en bättre färg. Svart eller grått, eller någon mycket mörkare grön färg.

Men så idag fick jag äntligen lite lust att göra något åt eländet, och målade ett varv till. Och se, det blev direkt mycket bättre. Även om det ännu krävs ett varv till så blev det nästan lite trevligt. Ibland är det svårt att komma ihåg att man inte ska döma ett halvfärdigt arbete. Om jag ännu ägnade hörnet lite styling kan det bli bra. Eller så får jag måla igen. Inte helt säker den här gången.

Vågar jag fråga vad ni tycker? 

En sak är säker, det ska målas massor här i vår. Köksstolarna och bordet näst på tur. Och kanske trappan, det har jag länge drömt om. Nån som har erfarenhet av att måla trappa?

12 Comments

 • Pia

  Vi målade vår trappa med båtlack, går att lägga valfri kulör i. Blev riktigt snyggt och håller bra 🙂

 • Eva

  På min familjs landställe har vi en trappa som är just så grön som skåpet du målade, den blir jag alltid glad över!

 • Jenny

  Vi målade trappan i vårt 1840tals hus för några år sen. Eftersom det är smala trappsteg, blandade vi halkskydd (sand) i färgen och det har funkar utmärkt 🙂

 • Sandra

  Det är underbart!! 😀 på Strömsö hade de hur många gröna nyanser som helst, och det var så fint! Vi målade vår trappa för några år sedan, och ännu sitter färgen där den ska 😉 då hade vi inga barn så vi målade varannat trappsteg med möbelfärg. 🙂

 • Sara

  Jag tycker inte det ser så tokigt alls ut 🙂 åtminstone på bilden ser det ju riktigt fint ut sådär i hörnet och så som det är stylat, gillar jag ju också. Sen beror det ju förstås lite på hur det hela ser ut i hela rummet. Men jag tycker nog du kan behålla det sådär!

 • A

  Fint! En bra grön färg, ganska tidlös också! Dessutom ger den skåpet lite personlighet.

 • Petra

  Jag gillar grönt och färger överlag, så jag tycker det blev fint :). Vi har ett liknande skåp som har sin orginalfärg kvar, en grön nyans det också men ljusare.

 • E

  FÖR grönt, ingen höjdare. Hade varit finare i en mjukt pastellig dämpad mintgrön färg med dragning åt grått. Fint skåp, hur som helst!