Okategoriserade

Chunky sweater

Inlägg i samarbete med Vörå Handarbetsaffär

Min ´chunky sweater´ har varit klar en tid, men jag har inte kommit mig för att ta några bilder. Eller om vi säger så, jag och min fotograf har inte varit hemma samtidigt under dygnets ljusa timmar, förrän idag.

Hela idéen till den här tröjan hittade jag på Instagram. En bild på en tröja med flätor, stickad i ett riktigt grovt garn. Och bilden fascinerade mig så till den grad, att jag kände att jag måste försöka göra min egen. Som vanligt då jag har galna projekt på gång besöker jag Vörå Handarbetsaffär. Denna gång sa jag att jag vill ha det grövsta garnet hon hade, och stickor 15.

Garnet jag sist och slutligen valde att sticka av var Polaris från Drops design. Som tur hade de också rundstickor nr 15. Vilket underlättade arbetet avsevärt, jämfört med om man stickat på vanliga stickor, och hade varit tvungen att bära upp det tunga arbetet. Att sticka med stickor nr 15 kändes aldrig tungt. Snabbt gick det, och resultatet blev ganska mycket vad jag hade föreställt mig.

chunky_sweater_2

Det gick åt 10 nystan till tröjan. Jag stickade den avsiktligt lite kortare än jag ville ha den, för jag trodde garnet skulle vara så tungt, att den automatiskt blev längre. Men så var inte fallet. Så nu är den riktigt på gränsen till för kort. Man vågar väl inte blöta den och försöka dra den längre heller, utan att riskera att hela tröjan tovar ihop. 

Nu är jag lite sugen på att sticka en filt i samma garn. Jag tänker remsor med flätor, som man sen syr ihop. Det vore något. Men flera projekt väntar innan dess. Och jag är glad att ha årets femte tröja klar.