Okategoriserade

Restgarnströja!

Tänk så mycket restgarn man har i sina skåp, speciellt om man stickat en del genom åren. Har man liksom jag stickat väldigt mycket i samma garnsort, är det nästan syndigt att inte göra något roligt av resterna. Det är också något jag ofta tänker på då jag väljer garn. Att sticka i samma som jag gjort tidigare, just för att få användning av resterna.

Nu är Mollys födelsedagströja är färdig. En lite konstig, galen kreation. Med färger som egentligen inte passar ihop. Vänder man på steken och ser det positiva med den så är den åtminstone unik, varm och gjord med kärlek. Sen ligger resten i betraktarens ögon. En mössa ska det bli till också, som krona på verket.

Air_tröja_2

Sen är det faktiskt första gången jag stickat en tröja med ok, utan mönster. Alla tröjor jag hittills gjort mönster till, har varit med alla delar stickade var för sig och sen ihopsydda. Men det här gick ju också bra. Ska öva lite till, och sen ge er ett basmönster.

Det här var också andra tröjan av stickorna i år. 2017 startar som ett väldigt bra stickår.

7 Comments

 • Sara

  Hej hej! Jag är ny här. Googlade förmodligen nåt med stickning och hade turen att hitta hit. Så himla fin tröja! Har hittills gett mig på sockor och halsdukar, men en dag ska det bli en tröja. En pippitröja kanske är en bra start tänker jag… Tror Molly kommer älska sin tröja!

 • Carolina

  Basmönster, ja tack!! 🙂 Har börjat sticka ”mollys stickade klänning” till min dotter och bestämde mig för att göra en egen variant med runt ok. Förstod nämligen inte ditt mönster med alla ihoptagningar hit och dit för jag har bara stickat raglan tröjor hittills.. ? Delar gärna med mig om hur jag gjorde när jag vågar ta tag i projektet igen för att fullföra (har stickat upp till ärmhålan och det nästa blir ärmarna). Härlig tröja!!

 • Cindy

  Va gullig den blev! Jee för mönster! Sku nämnligen behöva mönster till precis dendär i samma storlek! 😉

  Förresten ska jag ge ett tips på inlägg åt dig som du måst blogga om!! Din garn-förvaring vill jag se! 🙂