4 träningspass och massor av inspiration fick vi i lördags. Jag och vännen Karolina besökte för första gången Traning & inspiration eventet på Norrvalla, och hade en riktigt bra dag.

Vi hade inte de bästa förutsättningarna. Jag steg upp efter en dålig natt, trött och gnällig och hade helst struntar i det hela, men visste att Karolina var på väg för att  hämta upp mig, så det var bara att kravla sig upp. När Karolina sen kom, var hon på lika dåligt humör. Och vi åkte iväg som två bittra, pms-kärringar. Sura på världen.

Väl på plats hann vi anmäla oss till alla de tre pass vi ville gå på som hade begränsat antal deltagare. Där svängde humöret en aning, och vi kunde börja ladda upp för en rolig dag.

Vi startade dagen med yoga. Något jag aldrig tidigare testat. Det var en perfekt start på dagen. Även om man kanske inte kan avgöra om man gillar yoga efter ett pass, så väcktes ändå min nyfikenhet. Undrar var man skulle hitta en yogaklass på passlig tid, och inte för långt borta?

Efter yogan hoppade vi kallt över att delta i något av de nästa passen. I stället satt vi och pratade om livet och laddade med lite mat inför nästa pass, reggaeton. Reggaeton leddes av den finska twearkingmästaren i år, Monse. En sprallig tjej som kunde röra sin kropp på ett väldigt imponerande, nästan overkligt sätt. Vi svettades och skrattade när vi försökte få till de rätta movesen, och hitta de där musklerna vi tidigare aldrig använt. Man skulle röra höfter och axlar på samma gång och magen skulle hänga med där mittemellan, hehe. Lättare sagt än gjort verkligen.

Om man googlar kan man läsa att:

Reggaeton som dans har sin bas i de latinamerikanska afrodanserna, inspirerad av reggae och med influenser från hiphop. Dansen bygger på en kombination av rörlighet och tydlighet med fokus på kroppens centrum. 

Efteråt smakade det bra med mat, Elsas kök på Norrvalla bjöd på den godaste kycklingen med aioli. Länge sen man fått så god mat serverad. Och vi var laddade med energi för dagens tredje och svettigaste pass. Ett pass som drogs av tjejerna från Studio Z i Jakobstad. Det var personligen mitt favoritpasta under dagen. Speciellt bodyattack, som förklarades som inomhuslöpträning. Det skulle jag gärna vara med på, om det fanns på närmare håll.

Sist ut testade vi twerking. Med Monse, den finländska mästaren. Det blev dagens största utmaning. Till en början såg det helt omöjligt ut. Tungt var det också, för mage och ben. Men, innan vi var klara fick vi väl alla till någon form av rump- och höftrörelser. Och oj så roligt vi hade. Ni kan ju föreställa er hur det lätt slår över, då man med sina sista krafter ska försöka twerka.

När vi tittade bakåt på dagen, jag och Karolina, var vi väldigt glada att vi övervann oss själva och åkte iväg. Från åtta till halv fem var vi på plats. På kuppen blev vi peppade och inspirerade att ta oss an träningsvåren 2017. Tack för det Norrvalla och alla som bidrog.