Årets bästa hantverk: Jag är mest stolt över klänningen jag stickade till mig själv faktiskt. Men, ska vi kora årets favoritmönster så tar marygensern hem segern. Har man stickat åtta likadana tröjor, måste man ju älska mönstret.

Årets bästa hemmabygge: Utan tvekan lekstugan/gäststugan. Den blir såå tjusig. Tyvärr kom hösten emot, och vi fick kanske två veckor för lite tid för att hinna få allt riktigt klart. Men, desto roligare nu då våren kommer, och vi får fortsätta och göra stugan till allt vi drömmer om.

Årets bästa inredningsdetalj: Det snygga sidobordet från House Doctor. Och diverse loppisfynd. Annars går året antagligen till historien som det år då jag handlat minst inredning någonsin.

House doctor sidobord

Årets bästa blogghändelse: Att jag fortsättningsvis älskar att blogga, och älskar allt det ger mig. Att jag sen vann Årets Kreativa Blogg för andra året i rad, blev grädde på moset.

15134060_1828087107476488_1956534550_o

Årets bästa fest: Vigseln mellan min bror och hans Sarah, och den efterföljande bröllopsfesten. Konceptet brunchbröllop visade sig vara det allra bästa konceptet för ett bröllop. Och all kärlek och glädje den dagen. Lyckan att se sin bror så överlycklig går inte att beskriva.

DSC_0940

Årets bästa klädesplagg: Klänningen jag använde då på bröllopet. Another day dress från Odd Molly. Den vackraste klänning jag äger.

DSC_1268

Årets bästa resa: 2016, gjorde vi många kortare resor. Och de har alla varit bra. Riktigt bra. Vi har varit i Stockholm, jag och maken, och sett Mamma Mia. Vi har varit en helg på campingsemester i Tammerfors, med hela stora familjen. Vi spenderade en weekend i Helsingfors då jag deltog i midnattsloppet. Och nu senast har vi varit till Tallinn. Men. Veckan i Sverige i somras, som sen avslutades på Mumindalen tar ändå priset om årets bästa. Enda som saknades den resan var stora tjejerna som inte kunde följa med. Annars, allt man kan önska av en resa. Vila, motion, goda vänner, saknade släktingar och massor av tid tillsammans.

Processed with VSCO with hb1 preset

Årets bästa team: Jag och min man. Det finns inget starkare.

Årets största insikt: Att jag har makten. Att jag kan styra mitt liv och mina tankar. Länge, åratal, har jag känt mig fast i en viss livssituation och känt att samma mönster fortsätter upprepa sig. Men i år har det kommit till mig, att jag kan styra skeppet, jag behöver inte sjunka med det. Också det faktum att jag hade makten att ge mig själv en riktig spark i baken, och komma i gång med motionen igen. Att komma mig upp ur soffan, och nå målet att genomföra ett 10-kilometers lopp. Om ni bara visste hur mycket det har betytt för mig. På alla plan. Att inse att jag kan om jag vill. Jag har makten.

Årets bästa fysiska prestation: Att jag deltog i det där 10-km loppet. Jag sprang min mil på en timme och nio minuter. Helsinki midnight run bjöd på den största självförtroende-kicken någonsin.

747ef687-55d7-4a69-b526-17b8d0238c4b.jpg

Årets största prövning: Att ta mig genom de där första fem månaderna av året då jag jobbade och skulle lämna bort Molly på dagarna. Fast jag visste att hon hade det bra, skrek hela mitt inre att det inte går att fortsätta så. Vilket ledde till..

Årets bästa val: Att börja sköta dagbarn hemma och få vara tillsammans med min egen dotter och tre andra barn varje dag. Bäst i världen. Bäst i år. Bäst någonsin.

Årets största omställning: När stora flickorna båda flyttade till Vasa samtidigt för att studera. Att de båda två plötsligt var så vuxna att de skulle bo själva.

Årets bästa känsla: Kärlek. Kärleken till våra barn. Kärleken till min man. Kärleken till familjen. Kärleken till mina vänner. Kärlek till mig själv. Det ni.

 Allt det packar jag ner, alla bästa och alla största, och fortsätter år 2017 enligt bästa förmåga.