God fortsättning på julfirandet. Vi har firat en fin julafton, och njutit av en lugn, skön juldag. Massor av bilder finns ännu i kameran, och fina minnen arkiverade. Ni ska få se och läsa mera om det.

Men, jag tänkte börja med att visa två tröjor jag stickat, som låg i paket under granen. En marygenser till min mamma, och tröjan ”Rudolph” till min svägerska.

dsc_2965 dsc_2974 dsc_2976

Min första marygenser stickade jag i januari. Och med denna inräknad har jag stickat hela åtta sådana i år. Mönstret finns att köpa på ravelry, och jag står fast vid det jag sagt tidigare, det är en av de mest lättstickade tröjor som finns.

Tröjan Rudolph är stickad i Drops Andes, och mönstret hittar ni här. Enligt mönstret ska den stickas i Eskimo, men Birgitta på Vörå handarbetsaffär rekommenderade mig att sticka den i garnet Andes. Vilket visade sig vara ett riktigt smart val. Tröjan blev underbart skön och smidig, trots att den stickades på stickor 9. Så charmig med de röda nosarna, men ändå inte så ”julig” att man inte skulle kunna använda den hela vintern. Jag har på känn att jag kommer att göra flera sådana.

För tillfället har jag årets fjortonde tröja på stickorna. Men jag har på känn att den inte hinner bli klar på det här året. Sen har jag hittat två riktigt fina mönster, en tröja till mig, och en kofta till Molly, som jag bara längtar efter att få börja på med.

Men nu ska vi klä på oss och gå ut. Molly ska testa sina nya skidor, och jag ska ut på en springtur. Springturen har jag längtat efter mera än jultomten på julafton. Ho, ho så skönt det ska bli! Sen ska vi iväg på julkaffe till min mormor.