2016 startade med att jag stickade en marygenser till mig själv på en vecka. Sen fortsatte jag året med att sticka ytterligare 13 tröjor och koftor under året. 14 sammanlagt under år 2016.

DSC_0255 (2)

Sen ville också alla barn ha sin egen marygenser, vilket de fick på vårvintern. Jag har stickat de vuxna tröjorna i Big Merino från Drops Design. Och barntröjan är stickad i Baby merino från Drops design. Mönstret har jag köpt på raverly, och garnet kommer från min hovleverantör Vörå Handabetsaffär.

marygenserDSC_0289

Inför våren, och skolavslutningen, önskade Mirjam en kort kofta eller bolero till skolavslutningen, och jag fixade denna med spetsmönster. Mönstret hittas här.

spetsbolero

Min bror fyller år på våren, och han fick en ”mannens Mary” till födelsedagen. Herrarnas version av marygensern. Sen hade jag gjort den alldeles för stor. Men, jag tog en chansning och rev upp oket, sydde in den i sidorna och klippte bort överflödet. Stickade oket igen, och hoppades på det bästa. Och, det blev faktiskt helt perfekt. Ibland lönar det sig att riva upp och göra om.

Sen, mellan min brors första tröja, och version 2.0 av samma tröja, hann jag också sticka en till hans fru som födelsedagspresent. Så nu har de matchande tröjor. Och jag måste säga, att just de här färgkombinationerna som de har, är mina favoriter.

2016 var också året då min man fick sin första stickade tröja av mig. Det tog bara 12 år att komma till skott på den punkten. När jag stickat hans tröja har jag utgått från detta mönster på Järbo.

DSC_1548 (2)

En liten babytröja har jag stickat under året. En söt liten fundering, som ni hittar mönstret till här.

dsc_1613

Inspirerad av höstens kollektioner ville jag sticka en klänning till mig. Sagt och gjort. Åtta nystan av mjukaste garnet Air, från Drops Design, blev min drömklänning. Mönstret, mitt eget, publicerade jag på min blogg, och det finns HÄR.

dsc_1698

Sen är det vanligt då jag gör något till mig själv, att även andra familjemedlemmar vill ha en egen version. Den här gången var det Molly som var snabbast, och en klänning till henne blev nästa projekt. Det mönstret finns också tillgängligt för er alla, här.

Som bäst håller jag på med en till klänning, en till mellandottern. Den blir vinröd och lite kortare än min. Jag hade hoppats få den klar till julen, men jag hann inte. Det var så många projekt på gång innan julen..

dsc_1702

En marygenser till mig själv, i julrött och vitt. Juligare tröja får man leta efter. Den här gången vågade jag också sticka tröjan en storlek mindre, och den blev riktigt bra. Mitt stora problem när jag stickar är att jag är rädd att sticka för litet, och istället blir det nästan alltid för stort.

dsc_1632-2

Och årets sista två. Julklappströjorna. En till mor och en till svägerskan. Så mycket kärlek och värme nedstickad i varje maska. Mamma fick marygensern, och mönstre till Sarahs jultröja ”Rudolph” kommer från Drops, och ni hittar det HÄR.

dsc_2965

Undrar om jag missat någon nu? Tror inte det. Förutom tröjorna har jag också stickat vantar, mössor och sockor.

Handarbetsåret 2017 ser jag ljust på. Jag utmanar mig själv att börja på åtminstone en ny tröja varje månad. Och eftersom att året är 2017, utmanar jag mig själv att sammanlagt sticka (eller virka) 17 tröjor (eller tröj-liknande-plagg) under året. Minst fem av dessa tröjor ska vara till mig själv. En av dessa har jag redan köpt mönstret till, och ser så framemot att få börja på med. Jag ska också fortsätta göra egna mönster, och jag ska föra över alla mina mönster till ravelry.

Dessutom kommer jag att fortsätta hålla mina stickcaféen i Vasa Arbis regi, och jag tycker att ni alla ska hänga med! Mera info om var och när kommer så småningom.

Sen vill jag tacka alla som inspirerat mig, och uppmuntrat mig. Alla som stickar mina mönster och ger respons. Och sist men inte minst, min fantastiska samarbetspartner och lokala garnhandel Vörå Handarbetsaffär som alltid finns där med goda råd, ny inspiration, massor av erfarenhet och handarbetsglädje. Tack!