Okategoriserade

Nu ser jag rött

Nu tänker jag rött, ser rött och stickar rött. Julrött alltså. Minusgraderna och det vita på marken har verkligen gjort att julkänslorna krupit fram för mig.

Förra veckan gjorde jag ett besök hos handarbetsaffären och handlade mera av det alldeles ljuvliga garnet Drops Air. Jag hade tänkt sticka en marygenser till mig själv i det garnet nu till julen.

dsc_1618Sen kom jag hem med garnet, och en av döttrarna förklarade snabbt att hon ville ha en klänning till julen, av just den färgen. Och de måste hon ju få.

Så, jag tänkte om angående min egen jultröja. Och förra helgen påbörjade jag en riktigt julröd skapelse. Parallellt med Mollys halsduk och mössa har jag stickat på min egen tröja.

dsc_1610

Det har blivit några timmar med sticksömmen i famnen, och nu är tröjan så långt färdig så jag får starta med oket. Men nu tror jag att jag får ta paus några dagar. Vaknade i natt med så ont i bröstet så jag trodde jag skulle få en hjärtattack. Exakt så brukar det bli när jag stickar för mycket. Få se hur länge jag klarar av att låta stickorna ligga.

Trevlig måndag, och trevlig arbetsvecka till er!

6 Comments

  • Linn

    Ljuvliga projekt du håller på, hämtar mycket inspiration från din sida. Tack! Precis som du förklarar får jag också när jag stickar för mycket. Hjärtklappning och ont i bröstet. Krya!

  • Pia

    Ny ivrig stickare här hej 🙂 jag undrar om du int sku kunna göra nån typ av presentation av olika garn och dess egenskaper? T.ex. vilket typ av garn som passar bäst till vad, vilka garn sticks, vilka ger värme svalka, sommar vintergarn
    Skulle vara såå tacksam över en sådan ”guide”, blir virrig av alla råd som finns när man läser beskrivningar 🙂