Okategoriserade

Födelsedagskalas och julkänslor

En helg att summera, och vilken fin helg sen. Vi har firat min födelsedag och lilla jul på en och samma gång. Lilla jul är något vi firar här i Finland, åtminstone i Österbotten, ofta infaller det sista helgen i november. Det är startskottet för julfirandet. Och har man riktigt tur slänger lillajultomten in några små paket under kvällen, men man ser honom inte. En trevlig tradition tycker jag. Och senaste åren har vi kombinerat den helgen med mitt födelsedagsfirande. Alla nära, kära familjemedlemmar samlas. Vi äter gott och umgås.

8 minuter innan gästerna skulle anlända på lördagen, lade jag upp en bild på min instagram storys. En bild på det kaos som rådde då. Fortfarande en kaka att glasera, några julklappar att paketera, glögg att värma och kaffekoppar att plocka fram. Tur att jag jobbar bäst under press. När de första gästerna anlände var allt nästan klart, och Sarah hjälpte mig med det sista.

dsc_1610

dsc_1614 dsc_1616 dsc_1623

Efter att vi druckit kaffe och ätit julkakor så det stod ut genom öronen, knackade det på dörren och lillajultomten hade lämnat paket på trappan. En lycklig liten fick precis det hon hade önskat sig, till all lycka, och glädjen var stor.

dsc_1656 dsc_1666 dsc_1703

Och jag njöt så av hela dagen och kvällen. Att ha hela familjen samlad i juletid är något av det bästa jag vet. Sen händer det något med vårt hem runt julen. Det blir så rofyllt, harmoniskt och omhändertagande. Man kan inte motstå att få julkänslor och bli nykär. Jag borde egentligen ha min semester i adventstid, för det är nog en av de tider på året jag verkligen gillar att mysa på hemma.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi har tagit det så lugnt att vi varken letat fram adventsljusstaken eller tänt det första ljuset. Vi hade också menat oss på adventsgudstjänst, men istället överraskade vi oss själva med en ordentlig sovmorgon. Sen har jag suttit flera timmar i soffan idag, än jag sammanlagt gjort under hela veckan tror jag. Och impulsköpt en systemkamera, från soffan.

Men ingen panik, för om jag har förstått saken rätt så har första advent kommit och gått trots att vi inte gett dagen desto mera uppmärksamhet. Nu laddar vi för fyra dagar jobb och sen iväg på resa. Mitt trettiotredje år har börjat bra!

3 Comments