Okategoriserade

In the making.

Igår konstaterade jag att det var exakt två månader till julafton. Vilken gör att det idag är exakt två månader till årets bästa dag, juldagen. Den där dagen då man bara får sitta i pyjamas hela dagen och njuta av värmen från att ha firat världens bästa julafton, igen. Dessutom finns alltid nya filmer, nya böcker och underhållning i mängder för både stor och liten. Bästa dagen.

Med två månader kvar till julafton finns det en hel del roligt att pyssla med för jultokiga typer likt mig själv. I flera år har jag tänkt att jag ska sticka ett par julsockor och en jultröja till mig själv. Men det verkar sitta hårt åt. Sist och slutligen hinner jag aldrig med mera än att fylla tomtens säck. Därför tänkte helt egennyttigt att jag startar med mig själv i år. Ett par juliga sockor, och en jultröja till mig själv. Har börjat på med ett par mönstrade skapelser, enligt detta mönster från drops design.

dsc_1730

dsc_1733

Sen ska jag sticka en tröja i rött och vitt, enligt ett mönster jag älskar. Kan ni gissa vilket?Efter det blir det tomtens säck. Få se om jag alls hinner få något dit i år.

Men nu iväg på stickcafé, det tredje av våra fyra tillfällen på Brage gården.

4 Comments

 • Anna

  Vad härligt att sticka till sig själv till jul. Nu blev jag sugen på att sticka ett par juliga sockar att ha på julafton 🙂 Vilket garn använder du här?
  Mvh
  Anna

  • Linda

   Här använder jag sju bröder. Försöker använda upp alla restgarn jag har hemma. Men egentligen skulle jag vara sugen att testa något av Drops sockgarn.

 • johanna

  Kanske nu jag borde börja med julfilten jag har mönster och garn till… garnet köpte jag för många år sen men har inte ännu fått det förvandlat till en filt