dsc_1698

Garn: Drops Air

Garnåtgång: 8 nystan

Stickfasthet: 10*10 cm = 13m*18v på stickor 7

Mått: Övervidd: 96 cm, (104 cm). Längd: 94 cm, (103 cm)

Storlek: M (L)

Lägg upp 126 (138) maskor på rundstickor 7. Sticka resår, 2r 2 v, i 10 v. Sticka av och an på rundstickorna. Inte runt. Övergå till slätstickning. Minska 8 m på första varvet. Sticka slätstickning fram och tillbaka på rundstickorna. Nu stickas de två första maskorna på varje varv räta, annars slätstickning. När du stickat 26 cm cirka (eller önskad längd på slitsen i sidan) övergå till att sticka runt runt. När arbetet mäter  76  (85) centimeter, eller önskad längd, delas arbetet upp i bak- och framstycke, 59 (65 ) maskor på var. Låt maskorna för framstycket vila.

Fortsätt på bakstycket genom att avmaska 3-1 m för ärmhål, på vartannat varv i båda sidorna för ärmhål. Du har nu 51 (57) maskor kvar. Sticka tills arbete mäter 23 cm mätt från ärmhålet. Avmaska mittersta 21 (25 ) maskorna för nacke. Sticka ett varv, maska av resterande 15 (16) maskorna i var sida för axeln.

Framstycke: Stickas lika som bakstycket tills det mäter 17 cm Avmaska mittersta 13 (17) maskorna för halshålet, därefter 2-1-1 m på vartannat varv mot halshålet. Avmaska axlarnas 15 (16) m på samma varv som bakstycket. Sy axelsömmarna.

Ärmar:

Lägg upp 30 m i båda storlekarna, sticka resår i 10 v. Övergå till slätstickning, och öka samtidigt 1 m i var sida. Upprepa ökningarna med ca 4 cm mellanrum ännu 7 ggr = 46 m Sticka tills ärmen mäter 38 cm, eller önskad längd.

Avmaska för ärmhål på följande fyra varv. En gång i var sida avmaskas tre maskor. En gång i var sida avmaskas 1 maska. Sticka sedan 0 (3) varv.

Gör en intagning enligt följande:  I början av varvet tas det in genom att två maskor stickas rätt tillsammans, innanför kantmaskan. I slutet av varvet tas det in genom att två maskor stickas rätt tillsammans i bakre maskbåge innanför kantmaskan. Upprepa dessa intagningar sammanlagt 4 gånger på vart fjärde varv.

Sticka ett avigt varv.

Nu görs likadana intagningar, men på vartannat varv, sammanlagt 5 ggr. Sticka ett varv avigt. Avmaska resterande 20 m.

Montering: Sy ärmsömmarna och sy in ärmarna i ärmhålen. Halskanten har jag inte gjort något åt, utan lämnat rå. Fäst trådarna, och din klänning är klar.

Så enkelt så alla kan. Och jag lovar att svara på frågor angående mönstret. Totala kostnaden för min fantastiska klänning landade under 40 euro. Bara en sån sak. stickadklänning