Okategoriserade

Att förminska en handstickad tröja.

Vilken helg vi haft. Massor har vi uträttat trots långa sköna sovmorgnar och massa mys. Idag har jag desutom tagit itu med en sak som jag lite gruvat mig för, och då känns det lite extra bra. Processen att förminska en tröja är påbörjad. Minns ni den här?img_2351.jpg

En gång i dag såg den ut så här. Samma tröja alltså.

dsc_1505-5

Ni förstår. Den blev alldeles för stor. Det kanske inte syns så bra på bilden, och jag ville kanske inte riktigt inse det till en början. Men den blev nog så stor så min bror inte kunde använda den. Stor som ett tält. Och jag tänkte göra om, göra rätt, utan att behöva sticka om mera än oket. Och idag har jag påbörjat projektet riva upp-sy på maskin-klippa-sy ihop igen-sprätta upp ärmar-fånga upp alla maskor till ett ok igen. Ni förstår min plan? Inte?

Jag tänkte som så. Att om jag lösgör bak- och framstycket från ärmarna. River upp de ca 10 centimeter som tröjan var för lång, och sen syr in tröjan i sidorna på maskin. Så borde den ha rätt bredd och längd. Sen rev jag upp ca 10 cm på varje ärm också, de var på tok för långa. Och nu, efter allt rivande och bakåtstickande har jag igen en gång plockat upp alla delarnas maskor på rundsticka, och tänkte försöka mig på ett nytt ok. Dessutom har jag kollat att nya maskantalet funkar med mönstret. Så enligt mina beräkningar borde detta funka. Vad tror ni?

dsc_1506-5 dsc_1510-4

Till min tröst hittade jag faktisk en liknande beskrivning i boken Sticka mera, så kanske jag inte är helt ut och seglar. Och sist och slutligen kan det ju inte bli så mycket värre än en för stor tröja som bara ligger i skåpet. Bara det inte blir en för liten tröja som får ligga i skåpet, höhö. Den som lever får se.

One Comment