Samarbete med Svarvars Trävaruhandel

Nu är den på gång, Mollys lekstuga. Vi hade nog önskat att vi skulle komma igång med projektet tidigare under sommaren, men dygnets timmar har inte räckt till allt vi haft i planerna. Men nu, äntligen, händer det grejer!

Igår kväll kom vår vän, byggaren Johan, hit och hjälpte Kalle med starten på bygget. Så det inte blir något fuskbygge, hehe. De arbetade flera timmar och kom bra igång. Nu är det spiror på väggarna, de har märkt ut var vi ska ta upp ett hål för ett fönster, och jag bara längtar efter att vi ska få börja spika upp den nya panelen och lägga det nya golvet. Hela insidan i stugan blir ny och fräsch!

DSC_1515 (3) DSC_1544 (3) DSC_1556 (2) DSC_1564

Redan innan midsommar besökte vi Svarvars trävaruhandel i Nykarleby och valde ut material till lekstugan. Vi föll för Svarvars egna finsågade inomhuspanel med en rå och naturlig yta. Panelen tänkte vi lägga på liggande. Panelen finns färdigbehandlad i vitt eller grått, oerhört smidigt! Däremot har vi inte riktigt kunnat enas om vilken färg vi ska ta, och fick låna hem några provbitar. Jag tänker vitt och maken tänker grått. Så ska vi se då vem som får ge sig. Till golv kunde vi enas om ett vackert massivt trägolv av gran.

DSC_1575

Det kommer nog att bli så bra det här. Och Molly, som numera går under namnet Drottning Elsa, väntar såååå på sin lekstuga!

DSC_1523 (3)

fortsättning följer..