Sommaren 2016 gick i racerfart. Så mycket program så jag inte alls hunnit handarbeta. Vilket är väldigt ovanligt. Jag stickar eller virkar annars åtminstone en timme om dagen. Faktiskt. Så jag välkomnade augusti i år. Jobbstart, rutiner och sticktid.

Men att augusti skulle betyda höstväder på riktigt hade jag inte helt ställt in mig på. Att sommaren på riktigt skulle vara slut. Augusti som brukar vara så vackert. Friskare luft och soliga dagar. Minns ni den långa, soliga sensommaren ifjol? Nu har det regnat varje dag i två veckor. Inte konstant, man har kunnat få en halvtimme solsken mellan molnen, men ändå.

Sen är det inte bara av ondo, skräpvädret. Det är faktiskt ganska skönt att sitta i soffan, tända en brasa och sticka. Och vädret laddar verkligen för att vilja sticka vantar och sockor. Att sock-lagret ska fyllas på brukar annars komma över mig först i september. Men nu är jag i full gång. Vi behöver nog alla sockor, men som vanligt brukar det bli att jag stickar åt ungarna först.

DSC_1491

DSC_1496

Jag har publicerat ett basmönster på sockor här på bloggen, det är mönstret jag använt till dessa sockor. Här hittar ni mönstret.  Jag använder alltid Novitas 7-bröder då jag stickar sockor, men nu skulle jag vilja testa något annat. Får nog bege mig till handarbetsaffären någon dag snart och se var hon rekommenderar där.

Jag har en hel del roligt på gång på stickfronten under hösten. Många mönsteridéer som jag ska försöka förverkliga, och en hel del annat kul. Sen ska jag också dra ett stickcafé för ungdomar, vilket jag ser jättemycket framemot. Min stora passion är och har alltid varit att försöka få främst barn och unga att se charmen i att kunna sticka sina egna vantar, mössor och tröjor. Och nu är stickningen trendigare än någonsin. Hoppas hoppas bara att jag lyckas inspirera, i deras ögon är jag väl redan en gammal tant.

Men nu ska jag hoppa upp ur soffan. Tänker mig en 10-km länk i regnet. Så får jag med gott samvete sitta i soffan resen av dagen sen, hehe.