Tidigare i sommar fick jag äran att virka en sjal till lycklig brud. Sjalen skulle användas på deras stora dag, när de tillsammans med släkt och vänner skulle fira kärleken och livet.  Bruden önskade att sjalen skulle gå i vitt, grått och rosa. Och jag skred till verket.

Det blev en snäckskalssjal, virkad av garnet Blend Bambo som jag köpt från Vörå Handarbetsaffär. Garnet känns lyxigt, har fint lyster, och sjalen fick ett fint, tungt fall när den var klar.

snäckskalssjal

Molly tyckte inte alls att vi skulle ge bort den fina ”supermanteln”, hon ville ha den själv, hehe. Får nog göra en till henne i julklapp tror jag.

DSC_1611 DSC_1616DSC_1589

Mönstret till snäckskalssjalen, som är både roligt och enkelt, hittas HÄR. Jag har gjort en till mig själv också, av samma garn men helt i brunt. Hur den ser ut ser ni HÄR.