Från söndag till söndag har vi varit borta. En vecka på resande fot. En vecka som känns nästan som tre veckor. Vi startade vår resa med att köra de 5-6 timmarna ner till Åbo. Man tänker att det skulle vara jobbigt att köra 6 timmar med en treåring i baksätet. Men det är det inte. Vi åt middag i Åbo innan vi steg på kvällsfärjan över till Stockholm. Ett ganska smart drag, om man inte vill äta mat väldigt sent på kvällen, vilket det automatiskt blir när färjan avgår vid niotiden.

Måndagsmorgon vaknade vi till ett soligt Stockholm och körde hem till våra vänner Mats, Karin och Hugo. Mats och min man är ungdomskamrater. Karin och jag klickade direkt första gången vi träffades för flera år sedan, och Hugo och Molly är jämngamla. Total succé varje gång vi ses.  Att komma dit känns som att komma till ett andra hem. Vi blir alltid välkomnade med öppna armar. Man får slänga sig i soffan, rota i skåpen och härja på precis som hemma. Att ha ett sådant ställe att åka till, sådana vänner, det är guld värt.

Processed with VSCO with f2 preset

DSC_1706

Tre nätter sov vi där. Vi shoppade, såg skansen, jagade pokémons, var ute och sprang, grillade god mat och njöt av samvaron. Dagarna bokstavligen rusade förbi. Och snart var det dags att åka vidare.

Nästa anhalt på resan var Fagersta och Sörbo, där mina släktingar bor. Cirka två och en halv timmes bilfärd från Stockholm. Att rulla in med bilen på deras gårdsplan väcker väldigt många, varma minnen. Vi har åkt dit på somrarna sedan jag var liten. Och även om det ibland går något år mellan våra möten så känns det alltid lika gott att ses. Och man inse hur mycket man egentligen har saknat varandra.

De bor underbart vackert vid vattnet. Och Molly ville direkt ner och bada. Att få njuta av en varm sommarkväll med saknade släktingar ute vid sjön var alldeles underbart. Vi satt ute tills mörkret kom, och kröp sen till sängs varma i själen och med ett leende på läpparna.

IMG_6967 IMG_6970IMG_7025

Fredagen gick i samma anda. Vi badade, hängde tillsammans och hade roligt. Det ordnades ett tivoli med hoppborg, ansiktsmålning och cirkus vid en badstrand vi besökte. Senare på kvällen ordnades ett springlopp som släktingarna tyckte vi skulle delta i. 6 kilometer och 28 grader varmt, men man kan ju inte låta sig avskräckas. Man måste ju visa lite fink sisu när det krävs, hehe. Och väldigt bra kändes det efteråt, när vi fick hoppa i plurret efter att ha sprungit oss genom hela loppet.

IMG_7086 IMG_7089 IMG_7091

På kvällen åkte vi alla tillsammans och hälsade på ännu flera släktingar. Myste till midnatt, och gick lite motvilligt till sängs, med vetskapen om att vi igen en gång skulle vara tvungna att lämna kära människor dagen efter.

Lördagsmorgon var det dags att säga tack och hej, och hoppas på att vi snart ses igen. Sen styrde vi  kosan mot Stockholm, Mats o Karin, kvällsfärjan till Åbo och nya äventyr..