Okategoriserade

Vi firar svärfar 95 år.

Idag har vi haft fest hemma hos oss. Svärfar, vars barndomshem vi nu bor i, har idag firat sin 95:te födelsedag hemma hos oss. Kan mycket väl vara det första och sista 95-års kalas som firas här. För 95 år, det är många år det.

Från första gången jag träffade honom, för cirka 12 år sedan, har han har alltid varit den goaste, kärleksfullaste, mest förstående svärfadern man kan ha. Aldrig ett ont ord. Och vi har kommit varandra nära.

Det är inget enkelt liv han levt min fina svärfar. Krig, sorg, död och bedrövelse. Men alltid med en förmåga att se framåt och ta vara på det goda i livet.  Alltid med så många intressanta historier om tiden som har varit, här i den stuga där vi bor idag. Så mycket visdom och så mycket kunskap. Men med en viss bitterhet över att han inte hunnit med i det datoriserade samhälle som vi lever i idag.

Alltid har han mött mig, och oss alla med öppna armar. Barn och barnbarn värnar han extra mycket om. Vi har firat mer än 10 jular tillsammans, och han har i lika många år alltid rullat in här varje söndag med sin bil.  Och jag är väldigt glad att vi alla fick denna hans 95:te bemärkelsedag tillsammans. Må det bli många fler fina dagar.

DSC_0738DSC_0652DSC_0660 DSC_0677 DSC_0678 DSC_0680 DSC_0688DSC_0699 DSC_0728

Imorgon ska jag återkomma till vad som fanns på kaffebordet. Ikväll ska jag bara njuta av den fina dag vi haft tillsammans.