Inlägg i samarbete med Ingves & Svanbäck

En solig torsdag eftermiddag, steg vi på bussen. Väskorna var fullpackade med finkläder, stickprojekt och vårkänslor. Och humöret på topp. En helg i den svenska huvudstaden väntade. Shopping och party stod på agendan. Och inte vilket party som helst, utan Mamma Mia the Party.

DSC_0829

Bussresan ner till Åbo gick smidigt. Eller, jag måste flika in här, att allting gick smidigt. Jag riktigt satt och tänkte på det. Hur skönt det är att ha en busschaufför som kör, och en reseledare som sköter resten. Man slipper själv allt krångel med biljettbokningar, incheckningar och köande. Allt är färdigt fixat. Och för en virrpanna som jag själv är det otroligt befriande att slippa ha ångest över om man faktiskt bokat allt rätt.

Väl i Åbo gick vi ombord på Viking Grace och hade en fin kväll. Lite mat, några varv i shoppen, och livemusik i baren. Tidigt på morgonen anlände vi till Stockholm, och åkte till hotell Scandic Anglais, för att äta hotellfrukost och ställa in bagaget. Jag har ätit en hel del hotellfrukostar i mitt liv. Men måste säga att detta var en av de bästa. Väldigt gott,  och jag som äter lika mycket med ögonen blev helt överförtjust i den snygga miljön.

DSC_0831Scandic AnglaisScandic Anglais2 DSC_0836 DSC_0840

Hotellet ligger precis intill pulserande Stureplan, och både shoppingstråk och uteliv fanns runt hörnet. För mig var det ju shoppingen som hägrade, och jag hann yra runt i flera timmar , med maken i släptåg, hehe. Kanske visar jag lite vad jag köpte senare. Men egentligen var det ju inte affärerna heller  som var orsaken till att vi åkte till Stockholm. Nej. Det var nog kvällens show på Tyrol. En show vi sent ska glömma.

DSC_0843 DSC_0844DSC_0855DSC_0882

Direkt man kom in i lokalen kände man, med varje liten cell i kroppen,  att man kom till Grekland. Showen utspelade sig på ”Nikos taverna”, och vi var verkligen där. Man hade fångat varje liten detalj. Och min man sa redan när vi satte oss ner, långt innan showen ens börjat, att detta är värt varje öre av biljettpriset. Och sen blev det bara bättre.

DSC_0901DSC_0917DSC_0862DSC_0877DSC_0890

Vi blev uppassade som aldrig tidigare av vår omtänksamma servitris. Vi serverades en trerätters grekisk meny, plus en ”starter” innan dess. Och god dryck där till.  Skådespelarna minglade med gästerna och stämningen var familjär på ett sätt man aldrig kan föreställa sig med 450 gäster på plats. DSC_0990 DSC_1015 DSC_1031 DSC_1073 DSC_1095

ABBA-låtarna avlöste varandra, och vi skrålade med i varenda en. Showen utspelade sig inte på någon scen, utan tog plats i hela lokalen. Det bjöds till och med på cirkuskonster, bara någon meter ifrån vårt bord.  Och innan kvällen var slut mynnade det hela ut i ett party utan dess like med dans på borden och klackarna i taket. Jag kan lova att det inte var många som satt stilla. Nästa dag vaknade jag med träningsvärk i benen, hes röst och ett leende på läpparna. Och egentligen kan jag inte säga mycket mera än att det måste showen måste upplevas.

I vår har Ingves & Svanbäck en till resa till Mamma Mia Partyt, men den är dessvärre fullbokad. De goda nyheterna dock är att de ordnar hela tre resor ännu, till höstens föreställningar. Vill ni läsa mera om dem eller boka er biljett direkt, så klickar ni HÄR.