Okategoriserade

Min marygenser

Vaknade till -26 grader i morse, och vilken dag är väl bättre att inviga min varma marygenser.

DSC_0208 (4)

DSC_0224 (2)  DSC_0249 (2)

DSC_0255 (2)

Och till sist en bonusbild, med mig och den lilla påpyltade korven. Tjugo minuter ungefär hann vi vara ute och njuta av den krispiga, tjugosex grader kalla luften, innan jag kände att det var dags att gå in. Men härligt var det. Halvfrusna sitter vi nu framför brasan och njuter av en tekopp.

DSC_0225 (2)

Tröjan jag stickat heter alltså Marygenser eller Mary´s sweater. Mönstret finns att köpa på ravelry.com Här är länken för de som är medlemmar KLICK KLICK. För er som inte vet vad ravelry är, så kan jag berätta att det är en sida för alla handarbetstokiga typer. Sidan är fullproppad med mönster. Mönstren finns på alla möjliga språk, många svenska mönster också. En del mönster är gratis, en del mönster kostar att köpa. Detta mönster kostade väl ca 4 euro. Men det tycker jag att man gott och väl kan betala till designern.

Som tur var hade Vörå Handarbetsaffär ett nystan blått i lager igår morse, och jag fick sticka klart min tröja igår. Jag har stickat storlek L, och använt garnet Big Merino från Drops design. Mönstret är riktigt enkelt, och passar ypperligt även för nybörjare. Har du aldrig stickat en tröja till dej själv, men skulle vilja testa, vill jag påstå att det här är ett passande första projekt. Jag stickade på stickor 5, och det gick åt 13 nystan basfärg, och 1½ nystan mönsterfärg för mig. På en vecka och en dag, har jag fått en ny favorit i garderoben.

16 Comments

 • Annika

  Vilken underbar tröja! nu blev jag sugen på att sticka en egen. Jag har aldrig tidigare stickat en tröja så jag är inte säker på valet av storlek. Skulle du säga att om man har t.ex S i vanlig storlek så är det den storken man också borde sticka eller borde man sticka en storlek större?

 • Camilla

  Jättefin Linda. Man blir alltid så sugen på att sticka dina projekt. Är den stickad på rundsticka ? Stickade precis klart ett par pippivantar till sonen efter ditt mönster. Tack

 • Maria

  Verkligen jättefin! Men, en fråga från en som bara har stickat Pippi-tröjor i tröjväg hittills: finns mönstret inte på svenska? Är det svårt att förstå sig på de engelska termerna i så fall?

  • Linda

   Mönstret finns på engelska, norska och tyska. Jag har haft fram den norska varianten då jag stickat, och tycker att det gick hur bra som helst. Sen är det ju ett stort plus att mönstret faktiskt är så pass enkelt, att det egentligen inte är så mycket mera än maskantal och centimetrar man måste förstå. 🙂

 • Heidi H

  Alltså en sån måste jag ha! Klarar man av att sticka en om man inte är så van stickare? Har stickat ngt par strumpor och ngn mössa under min karriär…

  • Linda

   Ja, jag hävdar absolut att de skulle klara av en sån här. Mest bara slätstickning runt, runt. 🙂 Öka lite maskor i ärmarna, och minska maskor sen då man kommer fram till oket. Svårare än så blir det inte. Och skulle du köra fast får du komma hit så hjälper jag dej! 😉 Iväg och köp garn nu bara! 😉 Det enda som du kanske kan tänka på om du är ovan, är att om du vet med dig att du stickar hårt/spänt, så ta en halv storlek grövre stickor, alltså 5,5 🙂